Τα πάντα μπορούν να είναι ψεύτικα στην Κίνα, ακόμα και τα πιο συνηθισμένα φαγητά.

16 Αυγούστου, 2016 5:02 ΜΜ
More videos

Η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο και ο συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός της έχει μετατραπεί σε οικονομικό πρόβλημα. Προφανώς, οι φυσικοί πόροι τους αρχίζουν και εξαντλούνται και δεν μπορεί να συντηρηθεί ολόκληρος ο λαός. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι απομιμήσεις πραγμάτων είναι πολύ συνηθισμένες σε αυτή την χώρα.

Αν και ξέρουμε, ότι πολλές απομιμήσεις προϊόντων προέρχονται από την Κίνα, δεν περιμέναμε, ότι θα παρήγαν ακόμη και απομιμήσεις φαγητών. Είναι αρκετά ανησυχητικό, γιατί τέτοιου είδους πρακτικές μπορεί να βλάψουν την υγεία των ανθρώπων.

Δείτε παρακάτω 9 απομιμήσεις φαγητών που παράγονται στην Κίνα.

1.Ψεύτικα νούντλς ρυζιού.

1

Flickr / Alpha

Το 2010, 50 εργοστάσια κοντά στην πόλη Ντονγκουάν στην Κίνα έκλεισαν από τις αρχές λόγω της παράνομης χρήσης σάπιου σιταριού και δυνητικά δηλητηριωδών χημικών ουσιών για την παρασκευή νούντλς ρυζιού. Η κερδοφορία αυτών των εργοστασίων ήταν τεράστια, αφού πριν κλείσουν έκαναν τζίρο 1,1 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο.

2.Γάλα μελαμίνης.

2

Flickr / Micah Sittig

Η μελαμίνη είναι ένα συστατικό που δεν προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Ωστόσο, το 2009, 53.000 βρέφη αρρώστησαν μετά την κατανάλωση γάλακτος, που περιείχε μελαμίνη. Η συγκεκριμένη ουσία προστίθεται στο γάλα για να ενισχύσει την περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνη.

3.Χοιρινό που φωσφορίζει.

3

Glenn Jeffrey

Μια αναφορά του 2011 έλεγε, ότι μια γυναίκα βρήκε το χοιρινό που της περίσσεψε από το βραδινό της να φωσφορίζει. Ο οργανισμός που ανέλαβε να ερευνήσει το περιστατικό ανακάλυψε, ότι το κρέας ήταν γεμάτο βακτήρια που φωσφορίζουν. Αυτά τα βακτήρια μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

4.Ψεύτικα αυγά.

4

const

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

5.Ψεύτικα καρύδια από τσιμέντο.

5

ministryoftofu

Υπήρξε μια μεγάλη αύξηση στην τιμή των καρυδιών στην Κίνα. Οι κλέφτες εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και γέμισαν άδεια τσόφλια από καρύδια με τσιμέντο και χαρτί. Μέχρι και σήμερα τα καρύδια αυτά πωλούνται στην αγορά.

Έβγαλαν το αληθινό καρύδι και γέμισαν το κέλυφος με τσιμέντο.

6

ministryoftofu

Σε σύγκριση με το πραγματικό καρύδι, το ψεύτικο έχει μια γραμμή λευκής κόλλας στην μέση.

7

ministryoftofu

Τα τσιμεντένια καρύδια τυλίγονταν πρώτα με χαρτί, πριν τοποθετηθούν μέσα στο κέλυφος.

8

ministryoftofu

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

6.Ψεύτικο βοδινό κρέας από αρουραίους.

a

Staffan Vilcans

Το κρέας των αρουραίων πωλείται κυρίως ως βοδινό κρέας και παράγεται μέσα σε πολύ ανθυγιεινές συνθήκες.

b

Εδώ και πολλά χρόνια, η Κινέζικη αστυνομία υποστηρίζει, ότι συνελήφθησαν πολλοί κλέφτες, που προσπαθούσαν να πουλήσουν το κρέας των αρουραίων ως βοδινό κρέας. Αν και οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν για τι είδους αρουραίο πρόκειται, ανέφεραν, ότι η διαδικασία εμπεριείχε ανθυγιεινές πρακτικές και χρήση παράνομων χημικών ουσιών για την επεξεργασία του κρέατος.

7.Ψεύτικο ρύζι.

n

qz.com

Η Ένωση Εστιατορίων της Κίνας πρόσφατα επιβεβαίωσε, ότι το σκάνδαλο με το ψεύτικο ρύζι είναι πραγματικό. Σύμφωνα με την έρευνά τους, το ψεύτικο ρύζι αποτελούνταν από πατάτες και πλαστικό. Επιπλέον, υπολογίστηκε, ότι 3 πιάτα ψεύτικου ρυζιού ισοδυναμούν με μια πλαστική σακούλα.

8.Ψεύτικο κρασί.

citylab

Το ψεύτικο κρασί είναι το πιο συνηθισμένο ψεύτικο φαγητό στην Κίνα.

citylab

Επειδή πολλοί λίγοι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν το πραγματικό κρασί, οι κλέφτες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός αυτό για να βγάλουν χρήματα.

citylab

Εκτός και αν είστε ειδικοί, δεν θα καταλάβετε, ότι τα κρασιά που πωλούνται στην Κίνα δεν είναι κάτι άλλο παρά χυμοί φρούτων.

citylab

Ο Τσαρλς Γκάουντφροϊ, υπεύθυνος ενός Γαλλικού εστιατορίου στο Πεκίνο, δείχνει ένα ψεύτικο μπουκάλι κρασί.

Σύμφωνα με τον Γκάουντφροϊ, που κρατάει το μπουκάλι για πλάκα, το λευκό και το κόκκινο κρασί δεν πρέπει να έχουν την ίδια ετικέτα.

9.Ψεύτικο ψωμί από χαρτόνι.

6

zonaeuropa

Το 2007, μια κινέζικη εφημερίδα φιλοξένησε ένα άρθρο για ντόπιους που έβαζαν χαρτόνι εμποτισμένο με χημικά μέσα σε ψωμιά. Το χαρτόνι ήταν βρεγμένο, ώστε να μπορέσει να ενσωματωθεί ευκολότερα μέσα στην γέμιση του χοιρινού κρέατος.

Ακολουθήστε μας στο facebook: