Τα δάνεια των κομμάτων μέχρι το 2011.

Ιούλιος 22, 2015 12:29 ΠΜ
More videos

Τα σχετικά στοιχεία ζητήθηκαν μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχουν από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, με αφορμή την προ μηνών ψήφιση τροπολογίας από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με την οποία δινόταν αμνηστία στα δ.σ. τραπεζών για δάνεια που χορήγησαν σε ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ.

Στην έγγραφη απάντηση της Τραπέζης της Ελλάδος, που απεστάλη στον βουλευτή μέσω του Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνεται πως «τα σχετικά στοιχεία που περιέχονται σε γνώση της, τα πορίσματα που εκπονούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της άσκησης της εποπτικής της αρμοδιότητας δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται, σύμφωνα με το νόμο 3601/2007, όπως ισχύει και ειδικότερα τις διατάξεις περί υπηρεσιακού-επαγγελματικού απορρήτου».

5--15-thumb-large

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας, στην απάντησή του σπεύδει εμμέσως να καλύψει το «δούναι και λαβείν» μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων και των κομμάτων αναφέροντας ότι η «σύναψη δανείων μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων και των συναλλασσομένων με αυτά μερών διακρίνεται από εξ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εντός της ελεύθερης αγοράς, καθώς και από σχηματισμό σχετικών προβλέψεων εκ μέρους των πρώτων για κάλυψη των πιστωτικών κινδύνων».

Πάντως, παρά τους ισχυρισμούς του κ. Στουρνάρα ότι όλα είναι υπό έλεγχο, η οικονομική κατάσταση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ταυτίζεται πλήρως με την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα. Οι εκπρόσωποι του άλλοτε κραταιού δικομματισμού είναι καταχρεωμένοι και έχουν ήδη υποθηκεύσει την κρατική χρηματοδότηση μελλοντικών ετών προκειμένου να συνεχίσουν να «αναπνέουν» οικονομικά, με αιμοδότες τα τραπεζικά ιδρύματα.

Πηγή: enet.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: