«Τα αρχαία μας ανήκουν»! Το θράσος γερμανού τουρίστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

29 Ιουλίου, 2015 2:38 ΜΜ
More videos

Είναι γνωστό οτι οι Γερμανοί έρχονται περισσότερο υποψιασμένοι στη χώρα μας μετά και την αντιμετώπιση που έτυχε η χώρα μας στην τελευταία διαπραγμάτευση τόσο απο την καγκελάριο Α. Μέρκελ όσο και από τον υπουργό Οικονομικών τους Β. Σόιμπλε. 

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι οι οποίοι δεν διστάζουν να δείξουν το…θράσος τους στην πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί.

Η περίπτωση Γερμανού τουρίστα, που αποκαλύπτει το inotos.gr, ξεπέρασε τα όρια και άφησε άφωνους εργαζόμενους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου.

Ήταν πρωί της περασμένης εβδομάδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου ήταν γεμάτο απο κόσμο. Μια οικoγένεια Γερμανών επισκέπτεται τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς.

Κάποια στιγμή ο  πατέρας της ιστορίας μας πλησιάζει μια φύλακα του Μουσείου και με σοβαρό ύφος (αλλά και με θράσος λέμε εμείς) της λέει «να προσέχεις τα αρχαία γιατί μας ανήκουν και θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε».

Η φύλακας έμεινε …κάγκελο. Τον αιφνιδιασμό της ακολούθησε ο εκνευρισμός αλλά δυστυχώς ο κανονισμός δεν της επέτρεπε να απαντήσει…

Κατα τ’ άλλα, όπως εξομολογούνται ξεναγοί, η πλειοψηφία των Γερμανών τουριστών αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε πολιτική ή οικονομική συζήτηση και περιορίζεται σε ερωτήσεις ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ακολουθήστε μας στο facebook: