Τα 7 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο!

10 Δεκεμβρίου, 2014 6:41 ΜΜ
More videos

Μοιάζουν με παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα απέχουν παρασάγγας…

Μπαίνουμε σιγά σιγά στο χειμώνα, και οι παραλίες, τα κοκτέιλ και οι ομπρέλες θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες. Και όσο κάποιοι αναπολούν τις περασμένες καλοκαιρινές διακοπές ή κάποιοι άλλοι κάνουν σχέδια για τις επόμενες εξερευνήσεις, υπάρχουν μερικά νησιά που δεν προτείνονται σε καμία περίπτωση για χαλαρωτικά μπάνια, δροσερές μπύρες και σοκολατένιο μαύρισμα. Είναι 7 νησιά που πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία. Ραδιενέργεια, φίδια, κροκόδειλοι, πρωτόγονοι ιθαγενείς, και άλλα, καθιστούν αυτούς τους φαινομενικούς παραδείσους, ως τα πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο.

1) Κοραλλιογενής νήσος Μπικίνι

Τα 7 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο! (2)

Ένα από τα νησιά Μάρσαλ, είναι το ακριβώς αντίθετο από γαστρονομικός παράδεισος. Έχοντας υπάρξει τόπος πυρηνικών δοκιμών από το 1946 μέχρι το 1958, τα επίπεδα ραδιενέργειας που παρατηρήθηκαν στο νησί, καθιστούν τα ντόπια προϊόντα απαγορευτικά προς βρώση. Παρά το γεγονός πως επιτράπηκε στους κατοίκους να επιστρέψουν από το 1987 και έπειτα, έχουν παρατηρηθεί ανωμαλίες στις γεννήσεις, στα καβούρια της περιοχής καθώς και στη χλωρίδα.

2) Μιγιάκι Τζίμα

Τα 7 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο! (3)

Το συγκεκριμένο ιαπωνικό νησί, έχει ένα μεγάλο, ενεργό ηφαίστειο ονόματι Ογιάμα. Αυτό το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε το 2000 και δεν ησύχασε μέχρι το 2004! Αυτό ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, εξαιτίας ενός νέφους με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, που καθιστούσε την αναπνοή αδύνατη. Παρ’ ότι η επιστροφή των κατοίκων επετράπη το 2005, όλοι έχουν μάσκες οξυγόνου, τις οποίες πρέπει να φορέσουν, όταν ηχήσουν οι σειρήνες, που προειδοποιούν πως τα επίπεδα θείου στον αέρα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα.

3) Ίλια ντα Κεϊμάδα

Τα 7 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο! (4)

Βρίσκεται στη Βραζιλία και οι ντόπιοι το αποκαλούν «Νησί των Φιδιών». Είναι η κατοικία, ενός είδους οχιάς που θεωρείται από τις πιο δηλητηριώδεις στον κόσμο. Ο τοπικός μύθος λέει πως υπάρχουν πέντε φίδια σε κάθε 2,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα κι έτσι το ναυτικό της χώρας απαγόρευσε την επίσκεψη σε πολίτες.

4) Νήσος Ράμρι

Τα 7 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο! (5)

Η δολοφονική ιστορία του νησιού που βρίσκεται στις ακτές της Μπούρμα (Μιανμάρ) εμπεριέχεται στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Σύμφωνα με αυτό, οι Γιαπωνέζοι στρατιώτες που πάτησαν το πόδι τους, κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, στη ζούγκλα του νησιού, έπρεπε να βρουν το δρόμο τους μέσα από την πυκνή βλάστηση ενώ ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από τους ιθαγενείς του νησιού. Όχι δεν ήταν άνθρωποι. Ήταν γιγάντιοι κροκόδειλοι αλμυρού νερού που σκότωσαν πάνω από 400 άτομα, στη «μεγαλύτερη καταστροφή των ανθρώπων από ζώα».

5) Νορθ Σέντινελ

Τα 7 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο! (6)

Ανήκει στο σύμπλεγμα των νήσων Άνταμαν, που βρίσκονται στον κόλπο της Βεγγάλης, ανάμεσα στη Μπούρμα και την Ινδία και ανήκει στην τελευταία. Εκεί κατοικεί μια φυλή, πρωτόγονων ανθρώπων, που δεν ανέχονται ξένη παρουσία. Μάλιστα το 2006, έγινε γνωστός ο θάνατος δυο ψαράδων, που έκαναν το λάθος να βρεθούν στα νερά τους.

6) Κοραλλιογενής Νήσος Ενεγουετάκ

Τα 7 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο! (7)

Δυτικά της νήσου Μπικίνι βρίσκεται αυτή η αμερικανική «αποθήκη». Μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, πέρασε στον έλεγχο των ΗΠΑ, οι οποίες, τοποθέτησαν έναν τσιμεντένιο θόλο για αποθήκευση ραδιενεργών υλικών. Από το 1948 μέχρι το 1958 διεξήχθησαν εκεί 43 πυρηνικές δοκιμές, καθιστώντας το νησί ακατάλληλο για κατοικία.

7) Ρεϋνιόν

Τα 7 πιο επικίνδυνα νησιά στον κόσμο! (8)

Η γαλλική νήσος, βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης στον Ινδικό ωκεανό, είναι ηφαιστειογενής και είναι το πιο απομακρυσμένο μέρος που έχει για νόμισμα το ευρώ! Αυτό που το καθιστά όμως θανάσιμα επικίνδυνο είναι οι καρχαρίες που ζουν στα νερά της. Με καταγεγραμμένες δώδεκα επιθέσεις σε τρία χρόνια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να απαγορεύσει το σέρφινγκ με την ελπίδα να προστατεύσει τους κατοίκους της.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2014/12/7-pio-epikindyna-nisia-ston-kosmo/#ixzz3LVvQJd6D

Ακολουθήστε μας στο facebook: