Tα 10 πιο παράξενα και “εξωγήινα” δάση πάνω στη Γη!

Αυγ 2, 2014 4:52 ΜΜ
More videos

Δείτε 15 παράξενα αλλά πανέμορφα που μοιάζουν από άλλο πλανήτη!

1. Πολωνία – Το δάσος με τους λυγισμένους κορμούς!

Λέγεται ότι όταν τα φύτεψαν το 1930, προσπάθησαν να ελέγξουν τον τρόπο που μεγάλωναν, ώστε να πάρουν το σχήμα που έχουν τώρα! Φυσικά όλα αυτά είναι μύθοι και ιστορίες. Το σίγουρο είναι όμως ότι είναι εντυπωσιακό!

2. Μαδαγασκάρη – Ο δρόμος με τα Baobab !

Αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Μαδαγασκάρης! Τα παράξενα αυτά δέντρα έχουν ηλικία περίπου 800 χρόνια και μπορούν να αποθηκεύσουν έως 31700 γαλόνια νερό! Βέβαια, το δάσος σήμερα είναι ό,τι έχει απομείνει από το πυκνό δάσος με baobab του παρελθόντος.

3. Καζακστάν – Το “βυθισμένο” δάσος

Το παράξενο αυτό δάσος, βυθίστηκε το 1911 έπειτα από έναν ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το έδαφος και να γεμίσει με νερό. Το μέρος της κοιλάδας σήμερα μοιάζει με λίμνη, ενώ ο επισκέπτης μπορεί με βάρκα να πλησιάσει τους μισοβυθισμένους κορμούς.

4. Υεμένη – Τα δέντρα με το “αίμα του δράκου”

Το δάσος αυτό ονομάζεται dragonblood forest και βρίσκεται στην μακρινή Υεμένη και συγκεκριμένα στο νησί Σοκότρα. Το δάσος αυτό έχει χαρακτηριστεί ως το πιο “εξωγήινο” δάσος του κόσμου.

5. Κίνα – Το ροζ ροδακινο-δάσος

Κάθε χρόνο αυτή η κοιλάδα γεμίζει με ροζ και λευκά χρώματα. Τα άνθη από τα ροδάκινα δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο που θυμίζει ταινία.

6. Βραζιλία – Το δάσος Jabuticaba

Ναι είναι δύσκολο να το προφέρει κανείς, αλλά μόλις το δεις μένεις άφωνος! Τα δέντρα του δάσους αυτού φαίνεται να είναι καλυμμένα με παράξενες σφαίρες που παραπέμπουν σε κάποιο είδος παρασίτου! Αλλά δεν είναι! Πρόκειται για ένα είδος μούρου! Ναι καλά διαβάσετε! Τα βραζιλιάνικα λοιπόν αυτά μούρα είναι ιδιαίτερη λιχουδιά, αφού όταν τα συλλέγουν τα φτιάχνουν κομπόστες, μαρμελάδες αλλά και ποτά!

7. Aυστραλία – Το πευκοδάσος Wollemi

Ίσως αναρωτηθείτε, τι το τόσο φοβερό με αυτό το δάσος; Ένα δάσος με πεύκα είναι! Όμως, το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό σημείο στον κόσμο που υπάρχει το σπανιότατο και εξαφανισμένο από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη εδώ και 30 εκ. χρόνια, πεύκο Wollemi.

8. Ναμίμπια – Το δάσος Deadvlei 

Κάτω έρημος, γύρω γύρω πορτοκαλί λόφοι και ανάμεσα κατάμαυρα, γυμνά δέντρα. Οι παρακάτω εικόνες μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Πρόκειται για ένα δάσος νεκροταφείο! Τα δέντρα αυτά είναι νεκρά εδώ και 900 χρόνια!! Η καταστροφή τους έφτασε όταν μετά από μια πολύ έντονη νεροποντή, το νερό εξατμίστηκε βίαια. Το ξηρό κλίμα της περιοχής εμπόδισε τη σήψη των δέντρων, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σήμερα, μετά από 900 χρόνια τους “σκελετούς” αυτών των δέντρων!

9. Ινδία – The great Banyan

Πρόκειται για δάσος που δεν είναι δάσος. Τι εννούμε; Το “δάσος” αυτό είναι στην ουσία ένα μοναδικό δέντρο, του οποίου οι ρίζες βρίσκονται στον αέρα! Το πιο παράξενο είναι ότι ο κορμός του δέντρου αφαιρέθηκε το 1925 και οι ρίζες συνεχίζουν να αυξάνονται χρόνο με χρόνο!

10. Βιετνάμ – Το “υπόγειο” δάσος

Τώρα μάθατε ότι μπορεί να υπάρξει δάσος κάτω από την επιφάνεια της γης! Το συγκεκριμένο δάσος βρίσκεται στα σύνορα Λάος και Βιετνάμ και εντοπίζεται μέσα στη μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου! Για να φτάσει φυσικά κανείς εκεί πρέπει να κατέβει κάτω με σκοινί! Στο δάσος αυτό δεν είχε πατήσει το πόδι του άνθρωπος, μέχρι το 2009!

Ακολουθήστε μας στο facebook: