Στην Κίνα τα πάντα μπορούν να γίνουν ψεύτικα ακόμη και το κανονικό φαγητό

Απρίλιος 13, 2017 4:09 ΜΜ
More videos

Η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Ο τεράστιος πληθυσμός της, έχει γίνει ένα αυξανόμενο οικονομικό πρόβλημα. Προφανώς, οι φυσικοί τους πόροι εξαντλούνται σιγά-σιγά και αδυνατούν να στηρίξουν ολόκληρο το έθνος. Αυτός είναι και ο λόγος που τα παραποιημένα προϊόντα, μαστίζουν τη χώρα.

Αν και έχουν υπάρξει πολλές αναφορές για αυτά που προέρχονται από την Κίνα, δεν περιμέναμε πως θα υπήρχαν και στην ίδια την χώρα τους. Αυτό, είναι ανησυχητικό. Πρακτικές τέτοιου είδους, μπορούν να βλάψουν την υγεία των ανθρώπων και να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα 9 παραποιημένα τρόφιμα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

#1 Ψεύτικα νουντλς ρυζιού

Flickr / Alpha

Το 2010, 50 εργοστάσια κοντά στο Ντονγκουάν της Κίνας, έκλεισαν από τις Αρχές. Ο λόγος ήταν η παράνομη χρήση σάπιων σιτηρών και δυνητικά δηλητηριωδών χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή νουντλς ρυζιού. Η λειτουργία αυτών των εργοστασίων ήταν τεράστια. Συγκεκριμένα, ανέρχονταν σε περίπου 1,1 εκατομμύριο κιλά ψεύτικων νουντλς, πριν γίνει η ανακάλυψη των κινδύνων.

#2 Γάλα μελαμίνης

Flickr / Micah Sittig

Η μελαμίνη είναι ένα κυανιούχο συστατικό, που δεν προορίζεται για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Ωστόσο, το 2009 αναφέρθηκε η καταγραφή 53.000 άρρωστων βρεφών, αφού κατανάλωσαν γάλα στο οποίο βρέθηκε μελαμίνη. Η εν λόγω χημική ουσία, προστίθεται στο γάλα για την ενίσχυση της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, αλλά μπορεί να γίνει θανατηφόρα, ανάλογα με την ποσότητα.

#3 Χοιρινό που φωσφορίζει

Glenn Jeffrey

Μια αναφορά του 2011, ανέφερε ότι μια γυναίκα ανακάλυψε στη μέση της νύχτας, πως το χοιρινό που απέμεινε από το δείπνο της, ήταν λαμπερό. Το διερευνητικό όργανο που ανέλαβε την περίπτωση, διαπίστωσε πως ένα από τα κύρια συστατικά του κρέατος, ήταν φωσφορίζοντα βακτήρια. Αυτά είναι δυνητικά επιβλαβή για τον άνθρωπο.

#4 Ψεύτικα αβγά

const

Ακόμη και απλά τρόφιμα, όπως τα αβγά, μπορούν να είναι ψεύτικα. Πολλές εταιρείες στην Κίνα, παρήγαγαν ψεύτικα αβγά και κέρδιζαν πολλά χρήματα. Αυτά, αποτελούνταν από ζελατίνη, χρωστικές τροφίμων και νερό σε κέρινο κέλυφος αβγού.

Δείτε το βίντεο με την παρασκευή του ψεύτικου κρόκου.

#5 Ψεύτικα καρύδια από τσιμέντο

ministryoftofu

Υπήρξε μεγάλη αύξηση στην τιμή των καρυδιών στην Κίνα. Τότε, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να συλλέξουν άδεια κελύφη καρυδιών και να τα γεμίσουν με πέτρες και χαρτί. Δεν είμαστε σίγουροι πώς σκέφτηκαν να εξοικονομήσουν χρήματα από μια τέτοια ιδέα. Ωστόσο, τα ψεύτικα αυτά καρύδια, πωλούνται στη χώρα ως και σήμερα.

Το πραγματικό καρύδι έλειπε και το εσωτερικό γέμιζε με τσιμέντο.

ministryoftofu

Σε σύγκριση με ένα πραγματικό (στα δεξιά), το ψεύτικο καρύδι (αριστερά), έχει μια εμφανή λευκή κόλλα γύρω από το άνοιγμα.

ministryoftofu

Τα κομμάτια τσιμέντου, τυλίγονται σε χαρτί πριν τοποθετηθούν.

ministryoftofu

Δείτε το βίντεο με τη δημιουργία τους.

#6 Βόειο κρέας από τρωκτικά

Staffan Vilcans

Το κρέας αρουραίων, πωλείται ως βόειο κρέας και παράγεται κάτω υπό εξαιρετικά ανθυγιεινές συνθήκες.

er

Για χρόνια, η κινεζική αστυνομία ανάφερε πως χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να πουλήσουν κρέας αρουραίου ως βόειο. Αν και η έρευνα δεν διευκρινίζει αν χρησιμοποιήθηκαν αρουραίοι σπιτιού ή ελεύθεροι, η διαδικασία περιελάμβανε ανθυγιεινές πρακτικές και χρήση παράνομων χημικών ουσιών, για την επεξεργασία του κρέατος.

#7 Ψεύτικο ρύζι

qz.com

Η Ένωση Κινέζικων Εστιατορίων, επιβεβαίωσε πρόσφατα ένα μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο που περιλαμβάνει ψεύτικο ρύζι. Σύμφωνα με την έρευνά τους, το ψεύτικο ρύζι αποτελείται από πατάτες και πλαστικό. Επιπλέον, υπολογίστηκε ότι τρία μπολάκια ψεύτικου ρυζιού, ανέρχονται σε μια πλαστική σακούλα.

#8 Ψεύτικο κρασί

citylab

Η παραγωγή ψεύτικου κρασιού, είναι ίσως η πιο κοινή πρακτική στην Κίνα.

citylab

Επειδή λίγοι άνθρωποι είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα σωστά κρασιά, κάποιοι σκέφτηκαν πως αυτός είναι και ένας καλός τρόπος να ξεγελάσουν τον κόσμο.

citylab

Στην Κίνα, μόνο αν είστε ειδικός μπορείτε να καταλάβετε πως αντί για κρασί, πωλείται απλός χυμός φρούτων.

citylab

Ο Τσαρλς Γκόντφροϊ, είναι υπεύθυνος σε γαλλικό εστιατόριο και δείχνει ένα ψεύτικο μπουκάλι Romanee-Conti.

er

Σύμφωνα με τον ίδιο, κρατά το μπουκάλι για πλάκα. Τα κρασιά «Vin Blanc» (λευκό κρασί) και «Vin Rouge» (κόκκινο κρασί), δεν πρέπει να εκτυπώνονται με την ίδια ετικέτα.

#9 Ψεύτικα γεμιστά ψωμάκια από χαρτόνι

zonaeuropa

Το 2007, μια κινεζική εφημερίδα παρουσίασε μια ιστορία ντόπιων που έβαζαν χημικά εμποτισμένο χαρτόνι στα ψωμάκια. Το χαρτόνι εμποτιζόταν για να μαλακώσει, πριν ενσωματωθεί με τη γέμιση χοιρινού κρέατος.

Ακολουθήστε μας στο facebook: