Σκιάθος: «Μαδάνε» την παραλία Λαλάρια

2 Αυγούστου, 2014 4:51 ΜΜ
More videos

Πονοκέφαλο» στο Λιμεναρχείο Σκιάθου προκαλεί η συνήθεια των τουριστών να μαζεύουν πετρούλες από την γνωστή παραλία «Λαλάρια», αφού η συγκεκριμένη ακτή διαθέτει τα εντυπωσιακά άσπρα βότσαλα, που την έκαναν ονομαστή σε όλο τον κόσμο.

Οι ντόπιοι τα μαζεύουν και «ντύνουν» με αυτά τις αυλές τους, άλλοι τα ζωγραφίζουν και τα πουλούν, οι ξένοι τα παίρνουν ως αναμνηστικά. Οι γεωλόγοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να γεμίσει ξανά η παραλία από τα χαρακτηριστικά άσπρα βότσαλα.

Έτσι, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την παραλία, το λιμεναρχείο Σκιάθου εξέδωσε απαγόρευση συλλογής βότσαλων και απειλεί με πρόστιμα 400-1.000 ευρώ, σε όσους αποψιλώνουν την περιοχή. Σύμφωνα με τους ντόπιους, το τοπίο έχει αλλοιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού το καλοκαίρι η παραλία αδειάζει από βότσαλα, όλοι πηγαίνουν πρώτα για να μαζέψουν πέτρες και μετά να απολαύσουν το τοπίο.

Σύμφωνα με την απόφαση, όσοι εντοπιστούν να έχουν μαζί τους άσπρα βότσαλα από τα Λαλάρια θα υποστούν τις κυρώσεις του νόμου, ενώ επιπλέον θα τους επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο. Στα Λαλάρια φτάνει κανείς μόνο μέσω της θάλασσας, με καραβάκια που αφήνουν τους εκδρομείς στην παραλία και επιστρέφουν μετά το μεσημέρι. Οπότε στην αποβίβαση θα τους αδειάζουν τις τσέπες…

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: