Συνελλήφθη ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ

August 9, 2015 2:31 PM
More videos

Με κοινή τους ανακοίνωση η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «η Ενότητα» και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) καταγγέλλουν ρατσιστικά κίνητρα.

O πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές τόσο για την πολύχρονη δράση του, όσο και ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Επίσης ο πρόεδρος των Πακιστανών, είχε κάνει στο παρελθόν σοβαρές καταγγελίες για απαγωγές Πακιστανών στην Ελλάδα. Η σύλληψη του Τζαβέντ Ασλάμ έγινε σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ.

Τί αναφέρει η καταγγελία: «Οι αστυνομικοί του  ΑΤ Αμπελοκήπων επί έξι ώρες πίεζαν τον Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και μέλος του Συμβουλίου Ένταξης μεταναστών του Δήμου Αθήνας ,  προκειμένου να μην καταθέσει μήνυση σε βάρος των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ,  που προσήγαγαν τον ίδιο και άλλα τέσσερα μέλη της Κοινότητας Ελλάδος, περνώντας του χειροπέδες και βρίζοντας τον με χυδαίο και ρατσιστικό τρόπο. Τελικά, στις 5πμ το πρωί, συνελήφθη μετά από μήνυση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με κατηγορίες για απείθεια και εξύβριση.

Μόνο τότε έγινε αποδεκτή  η δική του μήνυση. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε για κατάθεση στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και αναμένεται να περάσει από την εισαγγελία εντός της ημέρας».

Το χρονικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, είναι το ακόλουθο:«Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Αυγούστου, γύρω στις 11.30μμ,  κλιμάκιο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, φορώντας παραδοσιακές στολές της χώρας τους, επέστρεφε από το Μαραθώνα,  όπου περιόδευε ενόψει της μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης για την ανεξαρτησία του Πακιστάν, που οργανώνει στις 13-14 Αυγούστου στην Πλατεία Δημαρχείου Αθήνας.

Τότε, ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ τους παρακολούθησε από τη Μεσογείων  και τους σταμάτησε λίγο μετά τον  Άρειο Πάγο στη Λ.Αλεξάνδρας. Ένας αστυνομικός είπε «θα σας ψάξουμε, έχετε κάτι παράνομο στο αυτοκίνητο σας;» «Ψάξτε» ήταν η απάντηση.  Χωρίς καμία άλλη κουβέντα, ένας αστυνομικός πέρασε χειροπέδες στον Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος   είπε «είναι ρατσισμός ότι χωρίς λόγο μου περνάτε χειροπέδες»».

Aκολούθως στην ανακοίνωση περιγράφονται αναλυτικά οι ύβρεις που όπως καταγγέλλουν οι Πακιστανοί, δέχτηκαν από αστυνομικά όργανα.

Τέλος, στην ανακοίνωση ασκείται κριτική στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση, ζητώντας του να πάρει θέση, αλλά επίσης να απελευθερωθεί ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας και να τιμωρηθούν όσοι αστυνομικοί αυθαιρέτησαν.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: