Σε παράταξη τα ελληνικά πολεμικά πλοία κοντά στο Ορούτς Ρέις

10 Αυγούστου, 2012 11:48 ΜΜ
More videos

O στόλος της Ελλάδας βρίσκεται σχεδόν στο σύνολό του παραταγμένος σε καίριες θέσεις καθώς μονάδες παρακολουθούν το Oruc Reis που έχει εισέλθει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Παράλληλα εκπέμπουν μηνύματα να αποχωρήσει από την περιοχή.

Σχεδόν το σύνολο του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του σκάφους εκπέμποντας κάθε 15 λεπτά μήνυμα μέσω ασύρματου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Όποιος νομίζει ότι του ανήκει η Μεσόγειος, θα απογοητευτεί πικρά

Το Οruc Reis συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, αναφέρει η ΕΡΤ, ενώ έχει απλώσει καλώδια αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες λόγω του θορύβου που παράγουν τα ελληνικά και τουρκικά πλοία.

Κινητικότητα παρατηρείται και στην ελληνική διπλωματία τις τελευταίες ώρες καθώς το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα με έκδοση αυστηρής ανακοίνωσης, μέσω της οποίας αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, ο προσχηματικός χαρακτήρας της φερόμενης τουρκικής ετοιμότητας για διάλογο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό και θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η Τουρκία καλείται να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο facebook: