Που βρίσκεται σήμερα το διάσημο ζευγάρι που φιλιόταν στη μέση του δρόμου;

6 Ιουλίου, 2015 12:36 ΠΜ
More videos

Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Ιούνιο του 2011, οι Vancouver Canucks έχασαν το έβδομο παιχνίδι στους τελικούς του Stanley Cup του National Hockey League.

Λίγο αργότερα, η πόλη πήρε φωτιά -μεταφορικά και κυριολεκτικά- από τις δεκάδες εξεγέρσεις και ταραχές που προκλήθηκαν και το κέντρο μετατράπηκε σε ένα απέραντο χάος. Ανάμεσα στα καπνογόνα και τα περιπολικά που είχαν τυλιχθεί στις φλόγες, ο φωτογράφος Rich Lam τράβηξε την, θρυλική πλέον, φωτογραφία ενός ζευγαριού που φιλιόταν καταμεσής του δρόμου, ξαπλωμένοι στο οδόστρωμα.

Η εικόνα αυτού του φιλιού εν μέσω των ταραχών διαδόθηκε με την ταχύτητα του φωτός μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης και ώθησε τη δημιουργία μιας πληθώρας meme, ενόσω το μυστήριο γύρω από την πραγματική ταυτότητα του ζευγαριού μεγάλωνε. Κάμποσες μέρες μετά την ήττα των Canucks, το ζευγάρι αναγνωρίστηκε ως η Καναδή Alex Thomas και ο Αυστραλός Scott Jones, όταν ένα μέλος της οικογένειας του τελευταίου έδωσε τα ονόματά τους στη δημοσιότητα.

Σήμερα, λίγα χρόνια μετά, η WorldPost έμαθε πως η Thomas και ο Jones είναι ακόμα μαζί και ζουν στην Αυστραλία, ενισχύοντας την πίστη στο ότι κάτι καλό μπορεί να βγει μέσα από τη χειρότερη καταστροφή.

Έφιππος αστυνομικός κάνει περιπολία ανάμεσα στους φλεγόμενους δρόμους, στις 15 Ιουνίου 2011, στο Βανκούβερ του Καναδά (Φωτό: Rich Lam/Getty Images)

«Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και η Alex έχει υποβάλει αίτηση για υπηκοότητα» λέει ο Jones στη WorldPost. Οι δυο τους μένουν σε ένα διαμέρισμα στη Μελβούρνη, όπου ο Jones εργάζεται ως μάνατζερ σε ένα μπαρ και η Thomas στο σχεδιασμό αποχετεύσεων και επεξεργασίας λημμάτων. Ενώ ο Jones λέει πως η φωτογραφία δεν επηρέασε ιδιαίτερα τις ζωές τους, εξακολουθεί να εμφανίζεται με εκπληκτικούς τρόπους στη καθημερινότητά τους από καιρό σε καιρό.

«Υπήρξε ένα άρθρο σε ένα επιστημονικό περιοδικό που την ανέφερε και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτή η φωτογραφία υπήρχε στον ακαδημαϊκό χώρο» λέει η Thomas στη WorldPost. «Κόσμος μας στέλνει συνδέσμους όπου βγαίνει πρώτη σε λίστες, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν τη βάζουν», λέει ο Jones.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγες μέρες πριν το ζευγάρι φύγει για διακοπές, όπως είπε η Thomas. Περιγράφει πως μπλέχτηκε μέσα στις ταραχές και ένας αστυνομικός την έριξε κάτω, στην προσπάθειά του να διώξει τον κόσμο από τους δρόμους. Ο Jones, με τον οποίο έβγαινε ήδη έξι μήνες τότε, έσπευσε δίπλα της για να την παρηγορήσει.

Παρότι ο Jones και η Thomas δεν είναι πλέον στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ο Jones λέει πως πήραν ένα αναμνηστικό από αυτή τους την εμπειρία, εκτός από τις αναμνήσεις τους.

«Ο Rich Lam, που τράβηξε τη φωτογραφία, μας έδωσε από ένα αντίγραφό της με την υπογραφή του και έχουμε κρεμάσει το ένα στο υπνοδωμάτιο».

Η διάσημη φωτογραφία του Lam με το ζευγάρι που φιλιέται ανάμεσα στις ταραχές, 15 Ιουνίου 2011, Βανκούβερ, Καναδάς. (Φωτό: Rich Lam/Getty Images)

Πηγή: huffingtonpost

Ακολουθήστε μας στο facebook: