Πόσο νερό είναι ικανό να σκοτώσει έναν άνθρωπο; (βίντεο)

15 Δεκεμβρίου, 2014 12:46 ΠΜ
More videos

Περίπου 6 λίτρα νερού μπορούν να αποβούν μοιραία για ένα άτομο περίπου 75 κιλών, σύμφωνα με ένα βίντεο στο YouTube που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Αμερικανική Κοινότητα Χημείας (American Chemical Society).

Παραδόξως, ο θάνατος από το νερό ή από δηλητηρίαση από νερό, όπως είναι επίσημα γνωστό, συμβαίνει αρκετά συχνά. Είναι συχνό μεταξύ των νέων ανθρώπων που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς πόσιμου νερού ή σε αθλητές που υπερενυδατώνονται κατά την προπόνηση, όπως επισημαίνει η Scientific American.

poso nero einai ikano na skotosei enan anuropo 1

Παρά το γεγονός ότι το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή, όταν ένα άτομο πίνει πάρα πολύ, το αίμα του αραιώνει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το Scientific American, αυτό προκαλεί μια κατάσταση που ονομάζεται υπονατριαιμία και οι σοβαρές περιπτώσεις υπονατριαιμίας μπορεί να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση από το νερό.

Μερικά από τα κύρια συμπτώματα της δηλητηρίασης από το νερό είναι πονοκέφαλος, κόπωση, ναυτία, έμετος, συχνή ούρηση και αποπροσανατολισμός.

Όταν πίνουμε πολύ νερό, τα νεφρά μας δεν μπορούν να το απομακρύνουν όλο, με αποτέλεσμα ποσότητα αυτού να εισέρχεται στα κύτταρα και να τα αναγκάζει να διογκωθούν.

Εάν η υπονατριαιμία είναι σοβαρή και επέλθει γρήγορα, είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν να διογκώνονται τα κύτταρα του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα την επιληπτική κρίση, το κώμα, την αναπνευστική ανεπάρκεια ή και το θάνατο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: