Το «ξαπλωτό» ποδήλατο που φέρνει την επανάσταση

8 Νοεμβρίου, 2016 7:45 ΜΜ
More videos

Τα ποδήλατα είναι από τα αγαπημένα μέσα μεταφοράς σε όλο τον κόσμο. Γυμνάζουν το σώμα και μπορεί κανείς να τα απολαύσει και να πάει οπουδήποτε. Ένας ακόμη λόγος που οι άνθρωποι τα προτιμούν, είναι γιατί δεν απαιτούν φυσικό αέριο σαν όχημα και δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα. Κάθε χρόνο πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι τα επιλέγουν για τα πολλά τους πλεονεκτήματα.

Το 2015 περισσότεροι από 45.000 Αμερικανοί τραυματίστηκαν λόγω της κυκλοφορίας ενώ ήταν με τα ποδήλατά τους. Σίγουρα αυτός ο αριθμός ανεβαίνει αν υπολογίσει κανείς τα ατυχήματα και σε άλλες χώρες. Ο εφευρέτης Τζον Άλντριτζ βρήκε τη λύση.

Εφηύρε το ποδήλατο «Το Αρπακτικό του Θηράματος» και υποτίθεται πως μπορεί να εξαλείψει όλους τους τραυματισμούς που συμβαίνουν λόγω της κίνησης. Αντί ο ποδηλάτης να κάθεται πάνω του, θα πρέπει να ξαπλώσει σε αυτό τοποθετώντας το βάρος στους γοφούς και τα μπράτσα.

Ο Άλντριτζ το αποκαλεί το γρηγορότερο και ασφαλέστερο ποδήλατο στον κόσμο. Έχει γρανάζια υψηλής ταχύτητας, χαμηλό κέντρο βάρους και σχεδίαση ενάντια στον αέρα. Είναι αδύνατο να πέσει κανείς μπροστά από το τιμόνι και να χτυπήσει (αυτός είναι ο κύριος τραυματισμός στους ποδηλάτες.)

Ο σχεδιασμός της εφεύρεσης «Το Αρπακτικό του Θηράματος» καθιστά αδύνατο το να πέσει κανείς μπροστά από το τιμόνι.1

Bird Of Prey Bicycle

Δεδομένου ότι ο αναβάτης δεν κάθεται επάνω κατ ‘ευθείαν μειώνεται η αντίσταση του αέρα.2

Bird Of Prey Bicycle

Όπως μπορείτε να δείτε το ποδήλατο είναι πολύ ελαφρύ καθιστώντας ευκολότερη τη μεταφορά και μπορεί κανείς να κερδίσει ταχύτητα.3

Bird Of Prey Bicycle

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για να μάθετε όλες τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες αυτού του μοναδικού ποδηλάτου.

Ακολουθήστε μας στο facebook: