Ποιός είναι ο κίνδυνος που κρύβεται στα γνωστά σας noodles;

25 Αυγούστου, 2014 7:01 ΜΜ
More videos

Αν ανήκετε σε εκείνους που καταναλώνουν συχνά τα συσκευασμένα ζυμαρικά τύπου noodles, τότε διατρέχετε έναν κίνδυνο που δεν τον γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο του Harvard, οι γυναίκες που καταναλώνουν “στιγμιαία” noodles (δλδ εκείνα που είναι συσκευασμένα και χρειάζονται μόνο καυτό νερό για να ετοιμαστεί το γεύμα) τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου.

Συγκεκριμένα κατά 68% μεγαλύτερο σε σχέση με τις γυναίκες που δεν καταναλώνουν καθόλου αυτού του τύπου τα noodles, ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες διατροφικές τους συνήθειες.

Με άλλα λόγια, δεν είχε σημασία αν οι γυναίκες κατανάλωναν σε μεγάλο βαθμό τροφές όπως ρύζι, ψάρια και λαχανικά, ή ακολουθούσαν μια διατροφή πλούσια σε κρέατα και τηγανητά. Από τη στιγμή που κατανάλωναν στιγμιαία noodles δύο φορές την εβδομάδα, είχαν υψηλότερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας.

Η έρευνα δεν έδειξε καμία επίπτωση αυτής της τροφής στους άντρες, χωρίς τα αποτελέσματα να μπορούν να εξηγήσουν για ποιον λόγο παρατηρήθηκε αυτό.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 10.711 ενηλίκων, με τις μισές να είναι γυναίκες.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι ένα σύνολο συνθηκών που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη. Περιλαμβάνει την παχυσαρκία ή/και το αυξημένο λίπος γύρω από τη μέση.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: