Οι παραδοσιακές γαμήλιες ενδυμασίες σε 31 περιοχές του κόσμου.

22 Ιουλίου, 2016 9:05 ΜΜ
More videos

#1 Ινδία

Στην Ινδική κουλτούρα, τα νυφικά είναι συνήθως κόκκινα ή ροζ. Οι παντρεμένες γυναίκες στο βόρειο τμήμα της χώρας έχουν συνήθως μια κόκκινη κουκκίδα στο μέτωπό τους.

1

rani_in_silk

#2 Νιγηρία

Η Νιγηρία είναι μια μεγάλη χώρα με περίπου 250 εθνοτικές ομάδες και πάνω από 500 γλώσσες. Ως εκ τούτου, οι γαμήλιες τελετές αλλάζουν ανάλογα με την περιοχή, τη θρησκεία και την εθνική καταγωγή. Ωστόσο, οι περισσότερες νύφες στην Νιγηρία επιλέγουν πολύχρωμα νυφικά. Επίσης, φορούν μια γραβάτα στο κεφάλι τους, που ονομάζεται Γκελέ.

2

bellanaija.com

#3 Γκάνα

Οι παραδοσιακοί γάμοι στην Γκάνα είναι συνήθως πολύχρωμοι και η κάθε οικογένεια επιλέγει το δικό της μοτίβο στα ρούχα, που αποτυπώνεται πάνω στα ρούχα του γαμπρού και της νύφης.

3

akiboatimpressions

#4 Καζακστάν

Στους παραδοσιακούς γάμους του Καζακστάν, οι νύφες φορούν ένα καπέλο, το οποίο ονομάζεται “Σαουκέλε” και πέπλο στο πρόσωπο. Το “Σαουκέλε” συνήθως φτιάχνεται αρκετό καιρό πριν η νύφη φτάσει σε ηλικία γάμου.

4

kazak.ts.cn

#5 Μογγολία

Σε μια παραδοσιακή μογγολική γαμήλια τελετή η νύφη και ο γαμπρός φορούν αυτό που είναι γνωστό ως “Deel.” Το “Deel” είναι ένα ρούχο με διάφορα μοτίβα πάνω του, που φοριέται εδώ και πολλούς αιώνες από τους Μογγόλους και άλλες νομαδικές φυλές στην Κεντρική Ασία.

5

agenciazvezdenpraznik.blogspot.com

#6 Ιαπωνία

Για ένα παραδοσιακό ιαπωνικό γάμο, η νύφη φοράει συνήθως ένα κατάλευκο κιμονό, που συμβολίζει την αγνότητα και την παρθενιά. Μετά την γαμήλια τελετή, μπορεί να αλλάξει και να φορέσει ένα κόκκινο κιμονό, που συμβολίζει την καλοτυχία.

6

Lan Phan

#7 Γάμος Χούστουλς στα Ουκρανικά Καρπάθια.

Οι Χούστουλς είναι μια εθνο-πολιτισμική ομάδα των Ουκρανών που ζουν επί αιώνες στα Καρπάθια όρη. Τα παραδοσιακά ρούχα του γάμου είναι πολύχρωμα και οι ίδιοι οι γάμοι είναι πολύ ζωντανοί και γεμάτοι χορό, παιχνίδια και αστεία.

7

Natalia Kabliuk

#8 Σκωτία

Οι άνδρες στην Σκωτία φορούν παραδοσιακά το κίλτ, την σκωτσέζικη φούστα. Μετά την τελετή, η νύφη φοράει ένα σάλι, ζωγραφισμένο από τα οικογένεια του συζύγους της, για να δηλώσει την μετάβαση στην οικογένειά του.

8

im_jessica_oh

#9 Ρουμανία, περιοχή Όας.

Οι γάμοι στην περιοχή Όας είναι ένα σημαντικό γεγονός στο βορειοδυτικό τμήμα της Τρανσυλαβανίας. Ό,τι αφορά τον γάμο κανονίζεται από τους γονείς του γαμπρού και την νύφης, συμπεριλαμβανομένου της τελετής, της προίκας, την επιλογή των κουμπάρων και του νυφικού και του κουστουμιού.

9

#10 Κίνα

Στην Κίνα το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την καλή τύχη. Επίσης, πιστεύεται, ότι κρατάει μακριά τα κακά πνεύματα. Οπότε, τα πάντα στους κινέζικους γάμους τα γαμήλια ρούχα είναι σχεδόν πάντα κόκκινα.

10

bridaltrendasia.com

#11 Γάμος στην περιοχή Γκόρα, ανάμεσα στο Κόσοβο και τα Σκόπια.

Οι κάτοικοι στην περιοχή Γκόρα είναι μουσουλμάνοι, αλλά στις παραδόσεις τους έχουν πολλά παγανιστικά στοιχεία. Η νύφη μεταφέρεται με ένα άσπρο άλογο, που καλύπτεται με ένα μαντήλι και μια ομπρέλα, ειδικά διακοσμημένη για γαμήλιες τελετές και πάει μαζί με την οικογένειά της στην γειτονιά του μελλοντικού άντρα της.

11

Faton Ademi

#12 Γιακάν, Φιλιππίνες

Οι Γιακάν αποτελούν μια εθνο-γλωσσική ομάδα, που κατοικεί στο νησί Μπασίλιαν στις Φιλιππίνες. Οι παραδοσιακοί γάμοι, συνήθως, αποτελούνται από 2 τελετές, μια ισλαμική και ένα προ- ισλαμικό τελετουργικό. Οι τελετές διοργανώνονται από τους γονείς των μελλόνυμφων και ο γαμπρός και η νύφη φοράνε ένα βέλο στο πρόσωπό τους.

12

Hermes Singson

#13 Ουγγαρία

Το παραδοσιακό νυφικό στην Ουγγαρία συνήθως είναι κεντημένο με μοτίβα λουλουδιών και 3 λαμπερά χρώματα.

13

vilagbiztonsag.hu

#14 Περού

Ο παραδοσιακός γάμος στο Περού συνήθως περιλαμβάνει έναν μανδύα με φωτεινό χρώμα και καπέλα διακοσμημένα με φούντες και υλικά που αντανακλούν. Ειδικά για την μέρα του γάμου, φτιάχνεται μια ειδική φούστα και ένα πόντσο για την νύφη και τον γαμπρό.

14

Jacek Kadaj

#15 Νορβηγία

Στην Νορβηγία, η παραδοσιακή γαμήλια στολή ονομάζεται “Μπουνάτν.”

15

bunadstua.com

#16 Ινδονησία

Η Ινδονησία έχει πάνω από 17.700 νησιά, οπότε ο γάμος εξαρτάται από το που ζουν οι άνθρωποι και σε ποια από τις 300 εθνοτικές ομάδες ανήκουν.

16

Fitrian Afifah Yurma

#17 Αιθιοπία 

Οι ανύπαντρες γυναίκες φορούν μεγάλα περιλαίμια, κατασκευασμένα από κόκκινες, πράσινες και μαύρες χάντρες, ενώ οι παντρεμένες γυναίκες φορούν δυο διακριτά μεταλλικά περιλαίμια.

17

imgur.com

#18 Βασιλικοί γάμοι στην Κορέα

Η Εθνική ενδυμασία της Κορέας ονομάζεται “Χάνμποκ” και οι παραλλαγές της μπορούν να φορεθούν σε παραδοσιακούς γάμους. Σύμφωνα με την παράδοση, ο γαμπρός θα πρέπει να κουβαλήσει την σύζυγό του πάνω στην πλάτη του γύρω από το τραπέζι. Αυτό γίνεται για να ξέρει η νύφη, ότι ο σύζυγός της είναι αξιόπιστος.

18

hellosonia

#19 Ρωσία

Η Ρωσία έχει πάνω από 185 διαφορετικές εθνοτικές ομάδες και η κάθε μια από αυτές έχει την δική της παράδοση στις γαμήλιες τελετές. Ωστόσο, οι περισσότεροι γάμοι στην Ρωσία διαρκούν πάνω από 2 μέρες, ενώ κάποιοι διαρκούν ακόμα και μια εβδομάδα.

19

#20 Εβραίοι του Αφγανιστάν

Οι παραδοσιακές γαμήλιες τελετές θέλουν τις νύφες να καλύπτουν το πρόσωπο και το σώμα τους με πέπλο και ρούχα. Επίσης, κάνουν χέννα στα χέρια και τα πόδια, καθώς και πούλιες στο μέτωπο.

20

eshkolhakofer.blogspot.nl

#21 Μπαλί, Ινδονησία

Τα  παραδοσιακά γαμήλια ρούχα στο Μπαλί είναι έντονα και πλούσια διακοσμημένα. Συχνά, η νύφη και ο γαμπρός φορούν χρυσά στεφάνια στο κεφάλι τους κατά την διάρκεια της τελετής.

21

Pramana Santika

#22 Τζακάρτα, Ινδονησία

Όπως και σε άλλα μέρη στην Ινδονησία, οι παραδοσιακή γαμήλια τελετή περιλαμβάνει χρυσό, περίτεχνα σχέδια, εντυπωσιακά χρώματα και περίπλοκες κομμώσεις.

22

paultenyom

#23 Μαλαισία

Τα παραδοσιακά νυφικά της Μαλαισίας συνήθως είναι μοβ ή βιολετί.

23

Photo plays

#24 Τουρκμενιστάν

Στο Τουρκμενιστάν, η παραδοσιακή γαμήλια τελετή θέλει την νύφη να φοράει ένα κόκκινο μεταξωτό φόρεμα μαζί με ασημένια ή επίχρυσα μενταγιόν.

25

#25 Πολωνία

Η νύφη φοράει ένα λευκό φόρεμα και ένα πέπλο που καλύπτει όλη της πρόσωπο. Ο γαμπρός συνήθως φοράει ένα λουλούδι, που ταιριάζει με την ανθοδέσμη της νύφης.

26

slavorum.org

#26 Γάμος Σάμι

Οι Σάμι είναι οι ιθαγενείς που ζουν στο βόρειο άκρο της Ευρώπης. Η περιοχή ονομάζεται Σάπμι και εκτείνεται σε τμήματα της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της χερσονήσου Κόλα. Οι ανύπαντροι φορούν ζώνες με κυκλικά κουμπιά, ενώ οι παντρεμένοι με τετράγωνα κουμπιά.

28

brie1511

#27 Κένυα

Σε ένα γάμο Μασάι, η νύφη είναι υποχρεωμένη να φοράει ένα τολμηρό και έντονο κολιέ, φτιαγμένο από χάντρες και κοχύλια. Η νύφη μπορεί να βγάλει το πέπλο της στο πάρτι, που ακολουθεί την γαμήλια τελετή και να επιδείξει το χτένισμα και τα κοσμήματά της.

29

Carol Beckwith and Angela Fisher

#28 Ιάβα, Ινδονησία

Οι παραδοσιακοί γάμοι περιλαμβάνουν ένα σαρόνγκ, ένα πουκάμισο και ψηλό γιακά, ένα σακάκι και ένα μπλάνγκον, μια παραδοσιακή κόμμωση. Η νύφη έχει συνήθως τα μαλλιά της μαζεμένα σε έναν κότσο, που ονομάζεται Σανγκούλ.

31

sugiklegowo

#29 Υεμένη

Η νύφη φοράει κοσμήματα και έχει μια περίτεχνη κόμμωση, διακοσμημένη με λουλούδια και φύλλα. Πιστεύεται, ότι αυτά θα κρατήσουν μακριά το κακό. Η γαμήλια γιορτή συνήθως διαρκεί 7 ημέρες.

33

yemenite-art.com

#31 Θιβέτ

Η νύφη φοράει ένα λευκό, μάλλινο νυφικό, το οποίο μπορεί να έχει πολλές στρώσεις από πολύχρωμες ποδιές. Πολλές φορές, η νύφη σχεδόν δεν φαίνεται κάτω από αυτές τις στρώσεις.

36

traditions.cultural-china.com
Ακολουθήστε μας στο facebook: