Πανάκριβα μεταχειρισμένα αντικείμενα πουλά το Νoma το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο!

10 Φεβρουαρίου, 2015 2:49 ΜΜ
More videos

Το Noma, το εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, στην Κοπεγχάγη, που έχει χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο τα τελευταία 5 χρόνια στην σειρά, πρόσφατα άνοιξε αντίστοιχο βραχύβιας διάρκειας στο Τόκιο και προκάλεσε φρενίτιδα στους ντόπιους που έτρεξαν να το επισκεφθούν.

Ο διάσημος σεφ του Noma, René Redzepi, μετακόμισε όλη την ομάδα του, αποτελούμενη από 50 άτομα στο Mandarin Oriental στο Τόκιο, για πέντε εβδομάδες για να πειραματιστεί με τα ιαπωνικά τρόφιμα.

Παράλληλα οι επίδοξοι πελάτες βρίσκονταν σε παροξυσμό προσπαθώντας να εξασφαλίσουν μια θέση στην εκδήλωση.

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έκαναν αίτηση για να δειπνήσουν στο εστιατόριο, και μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό (όχι περισσότεροι από 4.032) κατάφεραν τελικά να κάνουν κράτηση.

Για όσους λοιπόν, δεν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το πείραμα του Redzepi στο Τόκιο, το Noma δημιούργησε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου μπορεί οποιοσδήποτε να αγοράσει τα κατασκευασμένα κατά παραγγελία, επιτραπέζια σκεύη από το pop-up αυτό εστιατόριο, σύμφωνα με το Fine Dining Lovers.

Το εστιατόριο συνεργάστηκε με 14 διαφορετικούς Ιάπωνες καλλιτέχνες να δημιουργήσουν μια συλλογή που έγινε από υλικά τοπικής προέλευσης.

Όμως τα σκεύη δεν θα είναι καινούργια. Τα κομμάτια που είναι προς πώληση θα είναι εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στο εστιατόριο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Τόκιο, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Έτσι, αν έχετε αγοράσει το πιρούνι Akito Akgagi (εικονίζεται παρακάτω), θα πρέπει να πληρώσετε 200 δολάρια για ένα μεταχειρισμένο πιρούνι.

Το ζευγάρι πιρούνι και κουτάλι Akito Akgagi κοστίζει συνολικά 330 δολάρια.

Noma tableware

Τα ξυλάκια κοστίζουν 65 δολάρια.

Noma Chopsticks

Αυτό η πήλινη τσαγιέρα από τον Jinpachi Ogawa κοστίζει 695 δολάρια.

Noma Tea Pot

Και το πιο ακριβό αντικείμενο στην λίστα προϊόντων του pop-up εστιατορίου στο Τόκιο είναι αυτά τα ράφια από τον Wahl & Ross, που κοστίζουν 2.890 δολάρια.

Noma Shelving Unit

Αλλά αυτά τα αντικείμενα θα μπορούσαν να θεωρηθούν φθηνά, αν αναλογιστείτε ότι στην πραγματικότητα το φαγητό στο Noma κοστίζει 296 δολάρια το κεφάλι, με επιπλέον χρέωση 185 δολάρια για το κρασί.

Τα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν μετά τις 14 Φεβρουαρίου, όταν το pop-up κατάστημα του Noma κλείσει.

Noma store

Δείτε εδώ την πλήρη συλλογή των επιτραπέζιων σκευών

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: