Όλη η Ελλάδα έχει γίνει ένας τοίχος καλοσύνης.

1 Μαρτίου, 2016 10:55 ΜΜ
More videos

Με το σύνθημα «Εάν δεν το χρειάζεσαι, αφήσέ το εδώ. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο» οι Τοίχοι της Καλοσύνης που δημιουργήθηκαν από ομάδες ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και υπάρχουν πλέον σε δεκάδες πόλεις της χώρας φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, αποδεικνύοντας πως μόνο με πνεύμα αλληλεγγύης θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

22-02-16_toixos_kalosynhs

Οι τοίχοι της καλοσύνης πρωτοεμφανίστηκαν στο Ιράν. Κάποιος, θέλοντας να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, έβαλε κρεμάστρες και άγκιστρα σε έναν τοίχο γράφοντας δίπλα «Εάν δεν τα χρειάζεστε, αφήστε τα εδώ. Εάν τα χρειάζεστε, πάρτε τα». Η ιδέα εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα με τη βοήθεια των social media και άρχισε να εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες.

toixos kalosinis

Στη χώρα μας η δράση «Τοίχος της Καλοσύνης» ξεκίνησε επισήμως στις 21 Δεκεμβρίου 2015 στο Facebook, από μια ομάδα στη Λάρισα. Πλέον έχει εξαπλωθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας:

Ιεράπετρα, Καστοριά, Καλαμάτα, Χανιά, Λειβαδιά, Μοσχάτο, Ζάκυνθος, Παλαιό Φάληρο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Σέρρες, Πάτρα, Ελευσίνα, Δάφνη-Υμηττός, Νίκαια-Πειραιάς, Δάφνη-Αγ. Δημήτριος, Ανατολική Αττική, Λαμία, Ελληνικό, Καστοριά, Καλαμάτα, Μαρούσι, Ρόδος, Καισαριανή, Αγ. Παρασκευή, Κοζάνη, Ναύπλιο, Περιστέρι, Κόρινθος, Κέντρο Αθήνας, Βόλος, Ζωγράφου, Ηράκλειο, Καβάλα, Λάρισα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Σπάρτη, Αλεξανδρούπολη, Νέα Σμύρνη, Τρίκαλα, Κάτω Τιθορέα, Αγ. Ανάργυροι, Χαλκίδα.

toixos kalosinis 2

Όλη σχεδόν η χώρα έχει γίνει ένας τεράστιος Τοίχος Καλοσύνης, προσφέροντας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βιβλία. Στόχος να αποκτήσει κάθε πόλη της Ελλάδας κρεμάστρες αγάπης και προσφοράς. Κανένας συνάνθρωπός μας δεν πρέπει να ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό.

Αν στην περιοχή σας δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα «Ο Τοίχος της Καλοσύνης», μην καθυστερείτε.

1454555672161_273

Δείτε το 1ο Επίσημο Τηλεοπτικό Σποτ των «Τοίχων Καλοσύνης» στην Ελλάδα που δημιούργησε η ομάδα των εθελοντών Ηρακλείου Κρήτης.

Δείτε το βίντεο

Ο Τοίχος της Καλοσύνης – Επίσημο Τηλεοπτικό ΣπότΗ ομάδα των εθελοντών Ηρακλείου Κρήτης, έχει σήμερα την τιμή να παρουσιάσει, το 1ο Επίσημο Τηλεοπτικό Σποτ των «Τοίχων Καλοσύνης» στην Ελλάδα !!!

Δημοσιεύτηκε από Ο τοίχος της καλοσύνης – Ηράκλειο Κρήτης στις Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Πηγή: familyinaction.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: