Ο στρατός της Κολομβίας έπιασε το πρώτο ηλεκτρικό υποβρύχιο που μεταφέρει τόνους κοκαΐνης

29 Ιουλίου, 2017 3:38 ΜΜ
More videos

Ο στρατός και η αστυνομία της Κολομβίας, κατάσχεσαν ένα υποβρύχιο που μπορεί να μεταφέρει ναρκωτικά 4 τόνων.

Το ηλεκτρικό υποβρύχιο που κοστίζει εκατομμύρια, βρέθηκε από τον στρατό πριν προλάβει να μεταφέρει το παράνομο φορτίο του. Οι στρατιώτες βρήκαν το υποβρύχιο σε έναν ποταμό της περιοχής Τσόκο της Κολομβίας, κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα με τον Παναμά.

Οι αρχές κατέλαβαν το πρώτο ηλεκτρικό υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά και την κυκλοφορία ναρκωτικών, σε μια αγροτική περιοχή του τμήματος Τσόκο, κοντά στα σύνορα της Κολομβίας με τον Παναμά.

Στο εσωτερικό του μπορούν να μεταφερθούν περίπου 4 τόνοι κοκαΐνης

Πιστεύεται ότι το υποβρύχιο, το οποίο είχε μήκος 9 μέτρα και πλάτος 4,5 μέτρα, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει ναρκωτικά στην Κεντρική Αμερική. Ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης γύρω από τους ποταμούς Σαν Χουάν και Μπάουντο.

Η αντάρτικη ομάδα του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού, διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση της Κολομβίας, ώστε να υπάρξει μια ειρηνική συμφωνία. Αυτοί θεωρούνται οι πιο πιθανοί ιδιοκτήτες του υποβρυχίου.

Το υποβρύχιο είναι κατασκευασμένο από λαμαρίνα και έχει ηλεκτρικούς κινητήρες, που τροφοδοτούνται από περισσότερες από 100 μπαταρίες. Η αστυνομία πιστεύει ότι χρειάστηκαν περίπου 5 μήνες για να κατασκευαστεί, με κόστος 1,2 εκατομμύριο ευρώ. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί υποβρύχια, επειδή ήταν ηλεκτρικό. Επιπλέον, διέθετε μια υποβρύχια κάμερα, για να βοηθά το πλήρωμα να το κατευθύνει κατά τη διάρκεια των υποβρύχιων ταξιδιών του.

Τώρα, θα μεταφερθεί σε ναυτική βάση στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κολομβίας, το Βάλε ντελ Καύκα.

Το βίντεο δείχνει το υποβρύχιο στο νερό, όπου και βρέθηκε

Οι εισαγγελείς της Κολομβίας θα το ελέγξουν για ενδείξεις που θα βοηθήσουν στη μάχη με τους εμπόρους ναρκωτικών της χώρας. Τους τελευταίους δύο μήνες, οι κολομβιανές αρχές κατάσχεσαν πάνω από 9 τόνους κοκαΐνης και 1,5 τόνο κάνναβης, στη δυτική ακτή της χώρας. Επίσης, ένα εργαστήριο καταστράφηκε ως μέρος αυτής της τελευταίας επιχείρησης που αφορούσε τη χρήση ενός ελικοπτέρου.

Δείτε τους αρμόδιους που ανακαλύπτουν το υποβρύχιο, στο παρακάτω βίντεο.

[DailyMail]