Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαO Σπύρος Μπιμπίλας έγινε… Άγιος Ανδρέας: Δεκάδες αντιδράσεις με την φώτо του...

O Σπύρος Μπιμπίλας έγινε… Άγιος Ανδρέας: Δεκάδες αντιδράσεις με την φώτо του πоυ τον δείχνει να πоζάρει ως Άγιоς

Ο Σπύρος Μπιμπίλας συμμετείχε σε φωτογράφιση ως Άγιος Ανδρέας για μια δημοσίευση σε γνωστό περιοδικό.

Ο επώνυμος ηθοποιός μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του, συμμετείχε σε ένα πρότζεκτ του free press «ΚΟΙΤΑ», όπου ομοιώθηκε σε έναν εκ των 12 Αποστόλων για το φωτογραφικό εγχείρημα.

Φορώντας ένα άμφια σε βαθύ κόκκινο και ανοιχτό μπλε, ο Σπύρος Μπιμπίλας παρέστησε τον Άγιο Ανδρέα μπροστά στον φακό.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, υπερασπίστηκε για τη συμμετοχή του σε αυτή τη φωτογράφιση, εκφράζοντας την άποψη ότι: «πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους».

Δείτε την «προκλητική» φωτογραφία:

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε το πρωί της Τρίτης 9 Απριλίου στην εκπομπή «Breakfast@Star» για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους. Η τέχνη είναι για όλους, κανένας δεν μπορεί να βάλει χαλινάρι στην τέχνη ή να πει σε κάποιον γιατί εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο μέσω της τέχνης, γιατί αυτό δείχνει ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος για τα αρνητικά σχόλια για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Πάντα είμαι έτοιμος, το τελευταίο δε διάστημα νιώθω και πάρα πολύ ωραία, γιατί σταμάτησα να είμαι το καλό παιδί για όλους».

Στη λεζάντα της δημοσίευσης του περιοδικού αναφέρεται:

«Οι 12 Απόστολοι: Ένα Ταξίδι στην Ιστορία και την Πνευματικότητα” Ιούδας, Λάζαρος & Βαραββάς. Η φιγούρα των 12 αποστόλων έχει χαρακτηριστεί από τα βιβλικά κείμενα ως οι πρώτοι ακόλουθοι του Ιησού Χριστού, οι οποίοι διέδωσαν το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο. Αναπόσπαστο μέρος της Χριστιανικής πίστης και πνευματικότητας, η ιστορία τους αποτελεί μία πλούσια πηγή έμπνευσης και συζήτησης.

Μέσα από τη φωτογραφική απεικόνιση των 12 αποστόλων στο περιοδικό Koita Magazine, η αναγνωστική κοινότητα προσκαλείται να εξερευνήσει την πνευματική κληρονομιά και την ιστορία που ενώνει τον κόσμο τους με το σημερινό.

Μέσα από τις εικόνες αυτές, αναδεικνύεται η πολυμορφία των προσωπικοτήτων και των πεπραγμένων των αποστόλων, καθώς και η συνεχής προσπάθειά τους να μεταδώσουν το μήνυμα της πίστης και της αγάπης.

Πέρα από τη θρησκευτική διάσταση, οι 12 απόστολοι αντιπροσωπεύουν και μια πρόσκληση για αναστοχασμό και συζήτηση σχετικά με θέματα όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η διασπορά των πολιτισμών.

Η απεικόνισή τους μέσω του φακού του περιοδικού Koita Magazine αποτελεί μια πρόσκληση για ανασκόπηση και εμβάθυνση στη σημαντική αυτή πτυχή της ανθρώπινης ιστορίας και πνευματικότητας».

Αργότερα, άλλοι καλλιτέχνες συμμετείχαν σε αντίστοιχη φωτογράφιση, αποδίδοντας τον ρόλο τους ως μαθητές του Χριστού. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται οι Μάνος ΠετούσηςΠερικλής ΛιανόςΚωστής ΣαββιδάκηςΑνδρέας Κωνσταντινίδης και Γιώργος Καρκάς.

Δείτε τις φωτογραφίες των υπολοίπων:

Ο Γιώργος Καρκάς ως Ιούδας

o 1

Ο Μάνος Πετούσης ως Πέτρος

o 2

Ο Περικλής Λιανός ως Ιάκωβος

o 3

Ο Κωστής Σαββιδάκης ως Βαραβάς

o 5

Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης ως Λάζαρος

o 4

Τζώνυ Θεοδωρίδης & Φωτεινή Τσακίρη ως Ιησούς και Παναγία

Πριν από λίγες ημέρες, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης και η Φωτεινή Τσακίρη συμμετείχαν σε μια φωτογράφιση για το ίδιο περιοδικό, ενσαρκώνοντας τους ρόλους του Ιησού και της Παναγίας. Ο ηθοποιός εμφανίζεται να παριστάνει τον Εσταυρωμένο, φορώντας ένα στέμμα από ακάνθες στο κεφάλι και με σταγονίδια αίματος να κυλούν προς το πρόσωπό του. Από την πλευρά της, η Φωτεινή Τσακίρη είχε φορέσει έναν μαύρο χιτώνα, αναπαριστώντας την Παναγία κατά τη διάρκεια της Σταύρωσης.

Οι δύο ηθοποιοί παραχώρησαν συνέντευξη σε ρεπόρτερ της εκπομπής «Breakfast@Star», ο οποίος τους συνάντησε στα παρασκήνια της φωτογράφισης του περιοδικού «ΚΟΙΤΑ». Αρχικά, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης δήλωσε ότι κατά την άποψή του, ο κόσμος θα αποδεχτεί τη φωτογράφιση και δεν αναμένονται να προκληθούν αντιδράσεις.

Πιο αναλυτικά, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης ανέφερε: «Είναι ένα πολύ ωραίο κόνσεπτ που ελπίζω να πάει καλά. Μου πρότειναν να κάνω τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω τώρα τι έχουν στο μυαλό τους, θα βγει όμως κάτι καλό σίγουρα. Έτσι όπως θα το δώσουν θα βγει καλό και θα το αποδεχθεί καλά ο κόσμος. Δεν νομίζω να προκαλέσει αντιδράσεις, δεν είμαι από τους ανθρώπους που προκαλώ εύκολα. Είμαι έτοιμος για τα αρνητικά σχόλια, σε αυτή τη δουλειά είσαι πάντα έτοιμος για όλα».

o

Η Φωτεινή Τσακίρη μίλησε επίσης για το κόνσεπτ που της ανατέθηκε από το περιοδικό και είπε πιο συγκεκριμένα: «Είναι μοναδική εμπειρία το να ενσαρκώνεις την Παναγία. Μπορεί να μην είναι ένα έργο με αρχή, μέση και τέλος, αλλά αυτή η στιγμή που προσπαθείς να ενσαρκώσεις έστω μια στιγμή, ένα καρέ είναι πολύ ιδιαίτερη και μοναδική. Ανυπομονώ και ελπίζω ο κόσμος να το αποδεχθεί με πολλή αγάπη, γιατί με πολλή αγάπη το κάναμε κι εμείς».

o 1

Για τις αντιδράσεις που ενδέχεται να προκύψουν, η ηθοποιός απάντησε: «Αντιδράσεις υπάρχουν πάντα για όλα τα θέματα πια. Διανύουμε δύσκολες και περίεργες εποχές, είμαστε όλοι με ακονισμένα νύχια και έτοιμοι να σχολιάσουμε τους πάντες και τα πάντα. Μπορεί κάποιοι να σκανδαλιστούν αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι τουλάχιστον οι προθέσεις μας δεν ήταν κακές. Εγώ δεν ένιωσα ούτε μία στιγμή από τον τρόπο που έγινε, ότι είναι κάτι που προσβάλλει τη θρησκεία. Ίσα-ίσα θεωρώ ότι την υμνεί».

Είναι σε γηροκομείο, κανείς δεν ήξερε τίποτα: Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε όλη την αλήθεια για τον Γιώργο Μαρίνο

Ο Σπύρος Μπιμπίλας σε συνέντευξή του στο Πρωινό και στη δημοσιογράφο Αναστασία Ζάρκα, εξέφρασε την ενόχλησή του με το ρεπορτάζ για τον Γιώργο Μαρίνο, που προβλήθηκε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Κώστα Τσουρού.

Έξαλλος ο Σπύρος Μπιμπίλας

Όπως υπογράμμισε ο ηθοποιός και βουλευτής της «Πλεύσης Ελευθερίας» «όλοι ξέραμε ότι ο Γιώργος Μαρίνος βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας πάρα πολύ καιρό και κανείς δεν ήξερε ακριβώς πού βρίσκεται. Το γεγονός ότι κάποιος το ανακάλυψε και το έφερε ως αποκλειστικό, εμένα με ενόχλησε σαν πολίτη αυτής της χώρας, γιατί όταν κάποιος θέλει να διατηρήσει την ιδιωτικότητά του όταν είναι άρρωστος, οφείλουμε να το σεβόμαστε. Τώρα, δεν ξέρω γιατί, έγινε αυτό και ποιος έδωσε το δικαίωμα, ποιος μεσολάβησε, αλλά δεν ήταν ωραίο».

Η ενόχληση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Γιώργο Μαρίνο

Και πρόσθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας «ό,τι κι αν έχει ο κύριος Μαρίνος, από την αρχή είχε ζητήσει να μην απασχολήσει κανείς την ιδιωτικότητά του κι αυτό έπρεπε να το σεβαστούν. Αποτέλεσμα ήταν ότι βγήκε μία εικόνα του κυρίου Μαρίνου που ο ίδιος δεν θα ήθελε και φαντάζομαι ότι αυτό δεν είναι σωστό».

 

Τα πιο σημαντικά