Ο ραδιενεργός άνθρωπος που γύρισε στην Fukushima για να ταΐζει τα ζώα που οι άλλοι παράτησαν πίσω

20 Μαρτίου, 2015 1:21 ΠΜ
More videos

Η ιστορία του Naoto Matsumura προκαλεί εντύπωση από την αρχή της κιόλας, καθώς είναι ο μοναδικός από τους 80.000 κατοίκους της Φουκουσίμα, που έμεινε στην πόλη όταν η περιοχή εκκενώθηκε το Μάρτιο του 2011, μετά το τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία.

«Όταν έγινε ο σεισμός ήμουν στο πυρηνικό εργοστάσιο και δούλευα στο δρόμο. Όλοι έφυγαν, αλλά εγώ ζούσα εδώ με τους γονείς μου και η μητέρα μου μόλις και μετά βίας μπορούσε να περπατήσει.

Τους είπα ότι έπρεπε να μείνουμε. Έναν περίπου μήνα μετά τις πυρηνικές εκρήξεις, ήρθαν τα αδέρφια μου και είπαν ότι ήταν επικίνδυνα να μείνουμε στην πόλη.

Έπρεπε να φύγουμε. Πήραν τους γονείς μου αλλά εγώ αποφάσισα να παραμείνω εδώ μόνος μου. Έπρεπε να φροντίσω τα σκυλιά μου».

Στην συνέχεια άρχισε να φροντίζει όλα τα ζώα που υπήρχαν εκεί.

Σήμερα ζει μόνος του σε μία άδεια πόλη 15.000 κατοίκων φροντίζοντας τα ζώα που εγκατέλειψαν όσοι ζούσαν μέχρι τον Μάρτιο του 2011 εκεί.

Αρχικά γύρισε εκεί για να φροντίσει τα σκυλιά του αλλά μετά είδε ότι υπήρχαν και άλλα ζώα που έπρεπε να βοηθήσειfukushima-radioactive-disaster-abandoned-animal-guardian-naoto-matsumura-21

Ο ίδιος λέει πως δεν φοβάται τη ραδιενέργεια – δεν πονάει και δεν φαίνεται.

Λέει πως γνωρίζει το μέγεθος της ακτινοβολίας που δέχεται καθημερινά αλλά δεν ανησυχεί. Όπως λέει μέχρι να αρρωστήσει από την ραδιενέργεια μάλλον θα έχει ήδη πεθάνει.

Ο Matsumura ανακάλυψε χιλιάδες αγελάδες που πέθαναν κλειδωμένες στους στάβλους και προσπαθεί καθημερινά να σώσει ότι απέμεινε.

Έχει ελευθερώσει πολλά ζώα που τα παράτησαν οι ιδιοκτήτες τους δεμένα.

fukushima-radioactive-disaster-abandoned-animal-guardian-naoto-matsumura-22Πολλά ζώα εξαρτιούνται από αυτόν για να ζήσουν

 Οι αρχές της Ιαπωνίας του απαγόρευσαν φυσικά να επιστρέψει στην ζώνη αλλά δεν προσπάθησαν να τον εμποδίσουν

Άρχισε να φροντίζει τα ζώα το 2011, σήμερα συνεχίζει να τα φροντίζει μετά από 4 χρόνια.

Τα χρήματα για να φροντίζει τα ζώα τα παίρνει από διάφορες δωρεές που του προσφέρουν οι υποστηρικτές του.

Οι υποστηρικτές του τον ονομάζουν “Ο Φύλακας των ζώων της Fukushima”

Ένας άνθρωπος με μεγάλη δόση χιούμορ!

fukushima-radioactive-disaster-abandoned-animal-guardian-naoto-matsumura-11

Τον λογαριασμό του στο facebook μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

Facebook vice bbc aplus