Ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες της γης!

10 Αυγούστου, 2015 8:22 ΜΜ
More videos

Όταν το 2008 ο Gunnar Garfors συνειδητοποίησε ότι είχε καταφέρει να επισκεφτεί 85 χώρες στον κόσμο, πήρε τη μεγάλη απόφαση να τις επισκεφθεί τελικά όλες.

Και τα κατάφερε. Μέχρι το 2013, και ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν για τον Νορβηγικό Ειδησεογραφικό Οργανισμό, ο Garfors είχε ταξιδέψει σε 198 χώρες συνολικά, δηλαδή σε όλες τις χώρες του πλανήτη.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ήταν μόλις 37 χρόνων όταν ολοκλήρωσε την αποστολή του τον έκανε τον νεότερο άνθρωπο που έχει ταξιδέψει ποτέ σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Έτσι, ο Garfors έγραψε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του, ο τίτλος του οποίου είναι «198: Πώς ξέμεινα από χώρες», ενώ δημιούργησε κι ένα site στο οποίο γράφει για τις εμπειρίες του και δίνει ταξιδιωτικές συμβουλές.

Στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Ιράν, όπου έπρεπε να πείσει τον Ιρανό πρεσβευτή ότι δεν είναι κατάσκοποςΣτο Αφγανιστάν

Στην Ανταρκτική

Στο ΜπουτάνΣτο Περού, με φόντο το Μάτσου ΠίτσουΣτο ΚονγκόΟι προσπάθειές του για να καταφέρει να ταξιδέψει στην Ερυθραία ήταν αρκετέςΣτην Αθήνα φωτογράφισε τον Νίκο Λούβρο, ιδρυτή του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. και ιδιοκτήτη του Booze, να παίζει σκάκιΣτην ΙορδανίαΣτην ΥεμένηΣτη Νέα ΖηλανδίαΣτα ΙμαλάιαΣτο ΤατζικιστάνΜε έναν χασάπη στο Βιετνάμ

Ο ίδιος πιστεύει, υπάρχουν 12 χώρες που αξίζει να επισκεφτείτε:

– Ρουμανία

– Μαδαγασκάρη

– Ισλανδία

– Βιετνάμ

– Κιργιστάν

– Κιριμπάτι

– Νέα Ζηλανδία

– Νικαράγουα

– Σιέρρα Λεόνε

– Δομινίκα (Καραϊβική)

– Νορβηγία

– Ουρουγουάη

Μπορείτε να βρείτε την ιστοσελίδα του στον σύνδεσμο www.garfors.com όπου έχει καταγράψει τα ταξίδια του και τις περιπέτειες του σε αυτή.

Πηγή: (Brobiblevia

Ακολουθήστε μας στο facebook: