Ο λόγος που ο καφές πολλές φορές μας στέλνει κατευθείαν στην τουαλέτα είναι εκπληκτικός

22 Μαΐου, 2017 4:10 ΜΜ
More videos

Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Βέβαια, πολλές φορές μας δημιουργεί πόνους στην κοιλιά και μας στέλνει κατευθείαν στην τουαλέτα. Φυσικά, αυτοί οι λόγοι δεν είναι αρκετοί για να μας κάνουν να σταματήσουμε να πίνουμε καφέ.

Βασικά, πολλοί άνθρωποι πίνουν καφέ ακριβώς μετά το φαγητό, επειδή βοηθάει στην πέψη. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει τον καφέ να μας στέλνει κατευθείαν στην τουαλέτα;

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο καφές βοηθάει στην εντερική λειτουργία, αλλά δεν ξέρουν πού οφείλεται αυτό.

Δείτε παρακάτω ποιος είναι ο λόγος που ο καφές μας στέλνει κατευθείαν στην τουαλέτα.

Pexels / Tookapic

Σύμφωνα με την The Washington Postτο 30% των ανθρώπων νιώθουν την ανάγκη να πάνε στην τουαλέτα μετά την κατανάλωση καφέ. Αλλά γιατί;

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην καφεΐνη, αλλά και ο ντεκαφεϊνέ καφές έχει ακριβώς την ίδια επίδραση.

Wikimedia / Nirzar

Λοιπόν, οι επιστήμονες έχουν βρει ότι ο καφές διεγείρει το απομακρυσμένο παχύ έντερο, το οποίο είναι το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου.

Αυτό σημαίνει ότι όταν διεγείρεται το απομακρυσμένο κόλον, ωθεί τα απορρίμματα να βγαίνουν πιο γρήγορα από το σώμα, δημιουργώντας την ανάγκη να πάμε στην τουαλέτα.

Walmart

Αλλά γιατί ο καφές διεγείρει το απομακρυσμένο κόλον; Σύμφωνα με το Men’s Healthο καφές μπορεί να τονώσει την παραγωγή ορμονών.

Η μοτιλίνη (μια ορμόνη που διεγείρει τις εντερικές συσπάσεις), καθώς και η γαστρίνη (μια ορμόνη που προκαλεί έκκριση οξέος στο στομάχι) μπορούν επίσης να έχουν την ίδια επίδραση.

Flickr / digital internet

Η Washington Post αναφέρει ότι το χλωρογενικό οξύ στον καφέ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή γαστρικού οξέος στο στομάχι.

Όταν τα επίπεδα γαστρικού οξέος αυξάνονται, το στομάχι γυρίζει τα περιεχόμενα του πιο γρήγορα, σπρώχνοντάς τα προς τα έντερα και τελικά στο παχύ έντερο.

Flickr / Jennifer Chernoff

Επίσης, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάποιες από τις άλλες χημικές ουσίες που περιέχονται στον καφέ μπορεί να επιταχύνουν την λειτουργία του εντέρου, αλλά δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο ποιες χημικές ουσίες είναι υπεύθυνες.

Παρόλο που η καφεΐνη μπορεί να μην είναι ο κύριος ένοχος που μας στέλνει στην τουαλέτα, η The Huffington Post αναφέρει ότι μπορεί να έχει καθαρτική δράση, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διεγείρει τις μυϊκές συστολές στο παχύ έντερο, ειδικά σε ανθρώπους με πιο ευαίσθητα έντερα.

Etsy / ShopFourArrows

“Ο καφές με στέλνει στην τουαλέτα”

[The Washington Post]