Ο καπετάνιος του Costa Concordia δίνει συμβουλές έκτακτης σε Πανεπιστήμιο!

Αυγ 7, 2014 1:57 ΠΜ
More videos

Βρέθηκε πράγματι αντιμέτωπος με μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οπως έδειξαν οι πράξεις του όμως, ο καπετάνιος του Costa Concordia είναι ίσως ο τελευταίος άνθρωπος που πρέπει να δώσει συμβουλές για αυτές τις περιπτώσεις. Κι όμως, έκανε διάλεξη για το θέμα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει πολλά οργισμένα σχόλια. Ο Φραντσέσκο Σκετίνο, που κατηγορείται για το θάνατο 33 επιβατών του κρουαζιερόπλοιο όταν αυτό ναυάγησε στις 11 Ιανουαρίου του 2012, μίλησε στο πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης με αντικείμενο το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Ο Σκετίνο κλήθηκε να πάρει τον λόγο επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης του κύκλου μαθημάτων για μάστερ εγκληματολογίας του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της ιταλικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που κατηγορείται για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου.

«Η παρέμβασή μου ήταν τεχνικού, πρακτικού χαρακτήρα, λόγω και της μεγάλης μου εμπειρίας», εξήγησε ο ίδιος, χωρίς όμως να καταφέρει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της υπουργού Παιδείας της Ιταλίας, Στεφάνια Τζανίνι, η οποία δήλωσε ότι την άφησε «άναυδη» η πρωτοβουλία.

«Νιώθω οργή και αγανάκτηση. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας καθηγητής -ένας εκπρόσωπος του χώρου του πολιτισμού – μπορεί να καλεί στο μάθημά του έναν άνθρωπο σαν τον Φραντσέσκο Σκετίνο», δήλωσε ο Φραντσέσκο Βερούζιο, αρχιεισαγγελέας της πόλης Γκροσέτο, όπου διεξάγεται η δίκη για το ναυάγιο του Costa Concordia.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Σαπιέντσα Λουίτζι Φράτι ζήτησε από τον καθηγητή που έδωσε το αναγκαίο «πράσινο φως» για την ομιλία του Σκεττίνο, να δικαιολογήσει αναλυτικά την απόφασή του ενώπιον ειδικού πειθαρχικού συμβουλίου.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: