Να γιατί δε μπορείς να κερδίσεις κουκλάκι στις δαγκάνες!

8 Ιουνίου, 2015 3:31 ΜΜ
More videos

O Phil Edwards αποφάσισε να εξετάσει τί συμβαινει με τα γνωστά παιχνίδια με τις δαγκάνες και τα λούτρινα παιχνίδια/ζωάκια…

Ειναι γεγονός ότι αν έχεις παίξει, έχεις σιχτιρίσει πολλές φορές, γιατί ακόμη κι αν έβαλες τις δαγκάνες στη σωστή θέση, ακόμη κι αν έπιασαν το ζωάκι που ήθελες, κατά πάσα πιθανότητα επέστρεψαν στην αρχική τους θέση χωρίς αυτό, γιατί το ζωάκι ως δια μαγείας γλίστρησε κι έπεσε πάλι …στους συγκάτοικούς του.

Ο άνθρωπος που αποφάσισε να διαβάσει τις οδηγίες των μηχανημάτων με τις δαγκάνες, διαπίστωσε.. άσχημα νέα. Το μηχάνημα αρπάζει και κρατάει σφιχτά ένα παιχνίδι, μετά από ανάλογο προγραμματισμό και μόνο όταν αυτό θα του φέρει κέρδος. Το κέρδος υπολογίζεται ανάλογα με τα χρήματα που ρίχνει ο παίκτης και την αξία του κάθε παιχνιδιού!

Μετά από υπολογισμούς και εξονυχιστική ανάγνωση του μάνιουαλ ενός τέτοιου μηχανήματος ο Εντουαρντς κατέληξε ότι το μηχάνημα θα σε αφήσει να κερδίσεις περιπου κάθε 21 προσπάθειες.

Αλλά για να το κάνει ακόμη χειρότερο, δεν μπορείς να μετρήσεις 21 φορές και να κερδίσεις σίγουρα, γιατί κατανέμει αυτές τις 21 ‘άτυχες’ προσπάθειες με τις ‘κερδοφόρες’ με τρόπο τυχαίο (random) ώστε να μη μπορεί ποτέ κανεις να το υπολογίσει.

Δείτε το βίντεο

Από τότε που φτιάχτηκαν αυτά τα μηχανήματα δεκαετίες πριν, αφηναν τον παίκτη να κερδίσει 1 στις Χ φορές, ανάλογα με το κόστος του στοχευμένου παιχνιδιού. Αυτό που κάνει όμως τα πράγματα χειρότερα είναι πλέον κυκλοφορούν με παραλλαγές και στις μέρες μας,  πολλές φορές προγραμματίζονται και με μια έξτρα ρύθμιση, κατα την οποία σε αφήνουν να νομίζεις ότι κέρδισες, οπότε οι δαγκάνες σφίγγουν, πιάνουν το λούτρινο, το σηκώνουν στον αέρα και μετά από μερικά δευτερόλεπτα χαλαρώνουν και το αφήνουν να πέσει…

Αυτά, για να το σκεφτείτε πολύ αν ξαναπροσπαθήσετε. Αλλά και για να νιώσετε ιδιαίτερα τυχεροί αν ήδη έχετε κερδίσει κουκλάκι από δαγκάνες! Απλός τζόγος είναι κι αυτός, με έξτρα βαθμούς δυσκολίας!

Vox/ΤoraTora
Ακολουθήστε μας στο facebook: