«Μόνος στο σπίτι»: Πώς είναι σήμερα το σπίτι όπου γυρίστηκε η θρυλική ταινία;

25 Δεκεμβρίου, 2014 12:26 ΜΜ
More videos

«Mόνος στο σπίτι». Μια ταινία απόλυτα συνυφασμένη με τα Χριστούγεννα (δεν είναι τυχαίο που προβάλλεται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες), μια ταινία που την έχουν δει όλοι, μικροί και μεγάλοι και εξακολουθούν να την βλέπουν ακόμη.

Εκτός από τον μικρό πρωταγωνιστή που βάζει… δύσκολα στους ληστές και τους ίδιους τους ληστές, όλοι, αν και μπορεί να έχουν χρόνια να δουν την ταινία, θυμούνται σίγουρα το σπίτι όπου γυρίστηκε και ουσιαστικά δόθηκε όλη η… μάχη του μικρού τότε Μακίλι Κάλκιν με τους επίδοξους, ατζαμήδες κλέφτες. Και μπορεί να έχουμε δει άπειρες φορές δημοσιεύματα που απεικονίζουν στο σήμερα τον τότε μικρό της ταινίας, ωστόσο  μέχρι σήμερα δεν υπήρχε εικόνα για το πώς μπορεί να είναι το νεοκλασικό του 1920 όπου γυρίστηκε η θρυλική ταινία.

Το εντυπωσιακό αρχοντικό βρίσκεται στην περιοχή Νορθ Σορ του Σικάγο και όπως όλοι θυμούνται από την ταινία το εσωτερικό του θύμιζε ένα κλασικό αμερικανικό σπίτι. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, κουζίνα, σαλόνι, μπάνια, μια σοφίτα, ένα διπλό γκαράζ και ένα θερμοκήπιο.

Πριν τέσσερα χρόνια, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να το πουλήσουν. Ζητώντας 2,4 εκατ.ευρώ, η αλήθεια είναι, ότι δυσκολεύτηκαν να βρουν αγοραστή, παρότι το σπίτι αποτελούσε ουσιαστικά κάτι σαν τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής. Τελικά, ύστερα από ένα χρόνο, κάνοντας μια γενναία υποχώρηση στο ποσό που ζητούσαν κατάφεραν να το πουλήσουν αντί, 1,58 εκατ.ευρώ. Πάντως, οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του σπιτιού είχαν ξοδέψει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την ανακαίνισή του κάνοντάς το να μην θυμίζει σε τίποτα την εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας από την ταινία.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: