Μίκης Θεοδωράκης: Ντρέπομαι για την χαρά μου στο Ηρώδειο όταν γέροντες λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ

9 Ιουλίου, 2015 6:18 ΜΜ
More videos

Το δικό του μήνυμα στέλνει ο μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης με επιστολή του, στην οποία εκφράζει τα συναισθήματά του για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα και κυρίως για τα όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι.

Με αφορμή τη συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη για τα 90 του χρόνια στο Ηρώδειο στις 14 Ιουλίου ο μουσικοσυνθέτης σε επιστολή του ομολογεί ότι αισθάνεται ντροπή να απολαμβάνει τα έργα του να παίζονται στο Ηρώδειο την ώρα που οι γέροντες λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ …

Ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να ομολογήσω ότι αισθάνομαι άβολα που η μουσική μου θα ακουστεί σε μία εποχή που κυριαρχείται από το μεγάλο πόνο των γερόντων που λιώνουν στις ουρές για ένα πιάτο φαΐ. Είναι επόμενο να αισθάνομαι ντροπή ειδικά εγώ που ενώ κουβαλάω στην πλάτη μου τα ίδια χρόνια, έχω το προνόμιο να απολαμβάνω την ίδια στιγμή τη χαρά ενός ανθρώπου της τέχνης που το έργο του παρουσιάζεται σε ένα ιστορικό χώρο μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό» αναφέρει στο μήνυμα που απέστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπληρώνει. «Το μόνο που με παρηγορεί είναι ο συμβολισμός από την συνύπαρξη μέσα στον ίδιο λαό του πόνου και της ελπίδας αλλά και τη βεβαιότητας ότι κάποτε ο πόνος θα εξαλειφθεί ενώ η ελπίδα θα γιγαντωθεί και θα γίνει πραγματικότητα. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι την Πρώτη μου Συμφωνία την συνέθεσα μέσα σε συνθήκες του μεγαλύτερου πόνου που μπορεί να γνωρίσει ο άνθρωπος, για να αποδείξω ότι η ελπίδα είναι αυτή που θριαμβεύει πάντοτε όταν έχει κανείς μέσα του αληθινή πίστη στον άνθρωπο και τη ζωή».

Πηγή: Το Ποντίκι