Μία μητέρα προειδοποιεί γιατί απαγορεύεται να φιλήσει κάποιος το νεογέννητο μωρό σας!

Σεπ 25, 2015 5:00 ΜΜ
More videos

Η Claire Henderson δήλωσε πως η νεογέννητη κόρη της θα μπορούσε να έχει πεθάνει όταν κόλλησε έρπητα του στόματος από έναν επισκέπτη.

Η μητέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να προειδοποιήσει τον κόσμο μετά από αυτό που πέρασε όταν ένας επισκέπτης φίλησε τη νεογέννητη κόρη της.

moro00004

Η κόρη της ονομάζεται Brooke, γεννήθηκε πριν από ένα μήνα και πολλοί την επισκέφτηκαν για να την δουν.

Η Henderson είπε στο BuzzFeed News πως ένας επισκέπτης μετέφερε τον ιό του απλού επιχείλιου έρπητα (HSV-1) και προκάλεσε στο βρέφος πληγές που μπορούσαν να μεταδοθούν με τη στοματική επαφή.

Ο επισκέπτης δεν φαινόταν να έχει έρπητα. Ωστόσο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μπορεί να μεταδοθεί μέσου του σάλιου και των επιφανειών μέσα και γύρω από το στόμα.

Ενώ πήγε να ταΐσει τη μικρή ένα βράδυ, παρατήρησε πως είχε πληγές και πρησμένα χείλη.

moro00001

Ήξερε πως έπρεπε να την πάει αμέσως στο νοσοκομείο.

«Ο φίλος μου μοιράστηκε μαζί μου ένα άρθρο στο Facebook όταν ήμουν 4 μηνών έγκυος σχετικά με τους κινδύνους του έρπητα στα βρέφη.» δήλωσε.

Όταν η μητέρα έφτασε στο νοσοκομείο, οι γιατροί της είπαν πως έκανε καλά που πήρε την κατάσταση του παιδιού τόσο σοβαρά.

moro00003

Η Brooke είχε πληγές στο πίσω μέρος του λαιμού της και στα χείλη της. Εξετάστηκε αμέσως για να εντοπίσουν αν είχε υποστεί εγκεφαλική ή υπατική βλάβη.

«Αν το είχαμε αφήσει, θα μπορούσε να εξαπλωθεί εύκολα και στην χειρότερη περίπτωση να είναι θανατηφόρο.» συμπλήρωσε η Henderson.

Η γιατρός Bonnie Maldonado είναι καθηγήτρια της παιδιατρικής λοιμωδών νοσημάτων στο πανεπιστήμιο του Stanford και δήλωσε πως περιπτώσεις σαν της Brooke είναι σπάνιες αλλά εξαιρετικά σοβαρές.

 

Σύμφωνα με τη γιατρό αν ένα μωρό κολλήσει έρπητα στον πρώτο μήνα της ζωής του μπορεί να το οδηγήσει σε σοβαρή νευρολογική ασθένεια ή θάνατο. Ωστόσο τα περισσότερα μωρά δεν κινδυνεύουν καθώς έχουν αντισώματα από τις μητέρες τους. «Είναι από τις ασθένειες που είμαστε σε επαγρύπνηση αν και είναι πολύ σπάνια.» δήλωσε. Τόσο ο HSV-1 (απλός επιχείλιος έρπητας) όσο και ο HSV-2 (έρπητας των γεννητικών οργάνων) μπορεί να μεταδοθεί από τη μητέρα στο παιδί κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η Brooke έλαβε θεραπεία με αντι-ιικό στάγδιν για πέντε ημέρες και τώρα είναι καλά. Η μητέρα της θέλησε να μοιραστεί την ιστορία στο Facebook για να προειδοποιήσει άλλες μητέρες να είναι εξαιρετικά προσεκτικές.  

Please share this with every new mum and pregnant woman you know… COLD SORES CAN BE FATAL FOR A BABY. Before 3 months…

Posted by Claire Henderson on Tuesday, September 15, 2015

 

Η ιστορία της έχει δημοσιευθεί περισσότερες από 35.000 φορές.

«Θα ενθαρρύνουμε τον κόσμο που έχει ιούς να μην φιλούν μωρά στον πρώτο μήνα της γέννησής τους.» συμπλήρωσε η γιατρός Maldonado.

moro00002

Η Henderson είπε πως η κατάσταση ήταν τρομακτική και πρέπει περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίζουν για αυτό. «Έχω διαβάσει ιστορίες που τα μωρά πέθαναν από τον ιό του έρπητα. Είναι τρομακτικό το γεγονός πως δεν έχει λάβει δημοσιότητα.»

Πρόσθεσε πως εντυπωσιάστηκε από την εξάπλωση της ιστορίας της. «Ελπίζω πραγματικά να αυξήθηκε η ευαισθητοποίηση σε αυτό το θέμα και να βοηθήσει και άλλους γονείς να αναγνωρίσουν τα σημάδια και να ενεργήσουν γρήγορα αν το μωρό τους κολλήσει τον ιό» είπε.

Ακολουθήστε μας στο facebook: