Μετέτρεψε ένα παλιό φορτηγό σε κινητή μονάδα του ντους για να πλένονται οι άστεγοι.

13 Ιουλίου, 2016 11:40 ΜΜ
More videos

Όταν οι άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν τους άστεγους συνανθρώπους τους, σκέφτονται συχνά πως μπορούν να το κάνουν παρέχοντάς τους χρήματα ή άλλα αγαθά όπως τρόφιμα, νερό και ρούχα.

Αλλά τι γίνεται με την προσωπική τους υγιεινή; Είναι εξίσου σημαντική. Το σαπούνι, το καθαρό νερό και μια ασφαλής εγκατάσταση πλυσίματος είναι πράγματα που όλοι οι άστεγοι άνθρωποι στερούνται και δεν έχουν πρόσβαση. Εκεί είναι που επεμβαίνει ο Jake Austin.

Βοηθούσε άστεγους ανθρώπους στο Σαιντ Λούις του Μιζούρι των ΗΠΑ για χρόνια αλλά πρόσφατα του ήρθε στο μυαλό μια λαμπρή ιδέα. Ο Austin αγόρασε ένα παλιό φορτηγό από το Craigslist προς 5.000 δολάρια και το μετέτρεψε σε μια κινητή μονάδα ντους με τίτλο: «Shower to the People».

Η κινητή ντουζιέρα σε τροχούς περιλαμβάνει 2 καμπίνες του ντους, νεροχύτες και καθρέφτες. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι του Raise the Bar παρέχουν δωρεάν σαπούνι στα άτομα που χρησιμοποιούν την μονάδα. Το νερό λαμβάνεται από πυροσβεστικούς κρουνούς και θερμαίνεται με τη βοήθεια μιας εξωτερικής γεννήτριας.

«Η καλή υγιεινή προάγει την υγεία, ενισχύει την ελπίδα και αποκαθιστά την αξιοπρέπεια σε ανθρώπους που μπορεί να την έχουν χάσει» εξηγεί ο Austin.

Ο Jake Austin αγόρασε ένα παλιό φορτηγό προς 5.000 δολάρια και το μετέτρεψε σε κινητή μονάδα του ντους.

truck-converted-mobile-shower-homeless-jake-austin-3

Περιέχει δύο καμπίνες του ντους.

truck-converted-mobile-shower-homeless-jake-austin-5

Όπως επίσης νεροχύτες και καθρέφτες.

truck-converted-mobile-shower-homeless-jake-austin-8

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις ντουζιέρες, παίρνουν καθαρές πετσέτες.

truck-converted-mobile-shower-homeless-jake-austin-1

Μια ασφαλή εγκατάσταση πλυσίματος.

truck-converted-mobile-shower-homeless-jake-austin-2

Και δωρεάν προμήθειες μπάνιου.

truck-converted-mobile-shower-homeless-jake-austin-4

Το φορτηγό βρίσκεται προσωρινά στην περιοχή του Σαιντ Λούις αλλά ο Austin ελπίζει να επεκταθεί σύντομα σε περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ.

truck-converted-mobile-shower-homeless-jake-austin-7

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε μερικούς από τους πρώτους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν το ντους και να μάθετε για την εμπειρία τους.

Ακολουθήστε μας στο facebook: