Λύση SOS: Πώς θα διατηρήσετε ολόφρεσκο το κομμένο λεμόνι

Δεκέμβριος 17, 2014 7:57 ΜΜ
More videos

Το λεμόνι πραγματικά ταιριάζει σε όλα μας τα φαγητά. Ξεκινώντας από το κρέας έως και τις τηγανητές πατάτες (όπως η φίλη μου, η Φένια), πολλές από εσάς το εντάσσετε στην καθημερινή σας διατροφή, δίνοντας μια πιο όξινη γεύση στα φαγητά σας.

Πραγματικά, όμως, έχετε σκεφτεί ότι τις περισσότερες φορές που το χρησιμοποιείτε, τελικά χρειάζεστε μόνο το μισό και το υπόλοιπο το τοποθετείτε ευλαβικά, ως καλές νοικοκυρές, στο ακριανό ράφι του ψυγείου σας;

Πολλές είναι σίγουρο…

Η σκηνή από την επόμενη μέρα- φορά που θα το χρειαστείτε είναι κλασσική: Ανοίγετε το ψυγείο και αυτό που αντικρίζετε δε θυμίζει σε τίποτα το φρέσκο, υπέροχο, μυρωδάτο λεμονάκι της προηγούμενης ημέρας!

Τη θέση του έχει πάρει ένα ξερό και αφυδατωμένο λεμόνι που το μόνο που σας εμπνέει είναι να το πετάξετε! Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ενοχλητική όταν διαπιστώσετε ότι αυτό ήταν το τελευταίο λεμόνι στο ψυγείο σας….

Αν δε θέλετε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση– και να πετάτε από το ένα κιλό λεμόνια που αγοράσατε το μισό στα σκουπίδια- δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε το εξής κόλπο που θα διατηρήσει το κομμένο λεμόνι σας ολόφρεσκο και τις επόμενες μέρες:

Σε ένα μικρό πιατάκι, ρίξτε ζάχαρη και τοποθετήστε πάνω της την κομμένη επιφάνεια-πλευρά από το λεμόνι. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.

Ακολουθήστε μας στο facebook: