Λαφαζάνης: “Η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι απλώς τεχνικό θέμα, αλλά κατ’ εξοχήν πολιτικό ζήτημα και πολιτική επιλογή”

August 16, 2015 2:54 AM
More videos

Η αιχμαλωσία στο ευρώ έφερε το τρίτο μνημόνιο, τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και προκρίνει ως λύση «εθνικό νόμισμα σε συνδυασμό με ριζοσπαστικό πρόγραμμα», ενω σημειώνει ότι το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την κατάργηση των μνημονίων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι: «Την κυβέρνηση την εμπιστεύομαι για να υλοποιήσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της και όχι φυσικά για να εφαρμόζει ένα καταστροφικό μνημόνιο λιτότητας και αποικιακής κηδεμονίας της χώρας. Μια νέα πορεία της κυβέρνησης όπου θα εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές είναι απαράδεκτη».

Στην ερώτηση «Πώς θα αντιδράσει η Αριστερή Πλατφόρμα στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες;

Θα κατεβείτε με δικό σας ψηφοδέλτιο»; ο κ. Λαφαζάνης απάντησε πως: «Η κυβέρνηση, από εδώ και εμπρός, θα προωθεί και θα υλοποιεί εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους και μνημονιακές πολιτικές και επόμενως θα έχει σε αυτήν την κατεύθυνση την απλόχερη στήριξη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ο κύριος λόγος, επομένως, για να προσφύγει άμεσα η κυβέρνηση στις κάλπες, θα είναι να εκκαθαρίσει τις εκλογικές λίστες από τα “βαρίδια” του “ΟΧΙ” στο μνημόνιο.

Οι δικές μας κινήσεις στο άμεσο μέλλον θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό, αλλά φυσικά όχι μόνο, και από τις κινήσεις και τη στάση όσων έχουν την κεντρική ευθύνη στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε μας στο facebook: