Κατασκεύασαν αυτοσχέδιο υποβρύχιο για να μεταφέρουν κοκαΐνη!

14 Αυγούστου, 2015 3:19 ΠΜ
More videos

Τα υποβρύχια αποτελούν τον νέο τρόπο διακίνησης ναρκωτικών από τα διάφορα καρτέλ στις ΗΠΑ, καθώς μπορούν να γίνουν δύσκολα αντιληπτά από τις λιμενικές αρχές.

Το σκάφος Cutter Stratton του Αμερικανικού λιμενικού ανέκοψε την πορεία ενός μικρού αυτοσχέδιου υποβρυχίου που είχε κατασκευαστεί από διακινητές ναρκωτικών στο νότιο Μεξικό. Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερις άνδρες που βρίσκονταν μέσα στο υποβρύχιο, το οποίο περιείχε 275 μπλοκ κοκαΐνης, συνολικού βάρους περίπου 7,3 τόνων και αξίας 164 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα υποβρύχια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή μέσα για τη μεταφορά ναρκωτικών, και χρησιμοποιούνται αρκετά τα τελευταία χρόνια. Είναι δύσκολο να ανιχνευθούν με ραντάρ, και είναι ως επί το πλείστον φτιαγμένα στο χέρι, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα αεροφωτογραφιών και δορυφόρων επιτήρησης.

Το συγκεκριμένο έχει χαρακτηριστεί ως “Μπλε Ημι-υποβρύχιο”, πλέει ακριβώς κάτω από την ίσαλο γραμμή, με μόνο το πιλοτήριο να προεξέχει από το νερό. Με ένα εκτιμώμενο κόστος κατασκευής ενός εκατομμυρίου ευρώ, το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με μια βαλβίδα που επιτρέπει την πλήρη βύθισή του, όταν διαπιστωθεί πως “η αποστολή” βρίσκεται σε κίνδυνο.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε μας στο facebook: