Καλοκαιρινή κατάθλιψη: Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν.

27 Ιουλίου, 2014 7:53 ΜΜ
More videos

Οι επιστήμονες την αποκαλούν Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή και μάλιστα έχει διαπιστωθεί ότι σε χώρες θερμές ή σε χώρες που το καλοκαίρι διαρκεί περισσότερο οι άνθρωποι έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν αυτού του είδους την κατάθλιψη.

Τα συνήθη συμπτώματα της καλοκαιρινής κατάθλιψης είναι: απώλεια όρεξης, δυσκολία στον ύπνο, άγχος, απώλεια βάρους.

Απο τη μια τα έξοδα που απαιτούνται για τις διακοπές, από την άλλη το άγχος για το σώμα και η χαλάρωση του καθημερινού προγράμματος (που έχει σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αλλάζουν τις διατροφικές συνήθειές τους ακόμα και το ωράριο του ύπνου του ) όλα αυτά συνθέτουν το παζλ εκείνων των χαρακτηριστικών που οδηγούν στην καλοκαιρινή κατάθλιψη. Επίσης, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η ζέστη, με αποτέλεσμα κάποιοι να προσπαθούν να μένουν συνέχεια στο σπίτι τους και σιγά- σιγά να χάνουν τη δυναμικότητά τους και να γίνονται μαλθακοί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις επιδιώξετε να κοιμάστε περισσότερο, μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες (δεν έγινε και τίποτα αν δεν έχετε το σώμα της Gisele για να βγείτε στην παραλία). Αν δεν πάτε σε 2 ή 3 νησιά δεν σημαίνει ότι δεν κάνατε διακοπές. Κάντε γυμναστική αλλά μην τρέχετε στα γυμναστήρια σαν τους τρελούς, η άθληση βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Τι πιο ωραίο από το να τη συνδυάσετε με κάποιο θαλάσσιο σπορ.

Πάντα, βέβαια, σε περίπτωση που τα συμπτώματα είναι πολύ έντονα καλό θα είναι να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

queen

Ακολουθήστε μας στο facebook: