Καλαμάτα: 510 φορές μέσα σε ένα μήνα χρησιμοποιήθηκε η ράμπα Seatrac από άτομα με αναπηρία!

18 Αυγούστου, 2015 1:42 ΠΜ
More videos

Μεγάλη είναι η χρησιμότητα της ηλεκτρομηχανικής ράμπας τύπου Seatrac, για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στα θαλάσσια μπάνια τους.

Από τις 3 Ιουλίου 2015, οπότε τοποθετήθηκε, μέχρι σήμερα, Τρίτη 11 Αυγούστου 2015, έχει χρησιμοποιηθεί περί τις 510 φορές από Άτομα με Αναπηρία, δηλαδή – εάν εξαιρεθούν οι ημέρες με βροχή – γίνεται χρήση της περίπου 20 φορές κάθε μέρα.

Σημειώνεται ότι καθημερινά τη ράμπα χρησιμοποιούν ΑμεΑ από την Καλαμάτα και όλη τη Μεσσηνία, ενώ έρχεται για μπάνιο και ένας συνάνθρωπός μας με κινητικά προβλήματα από την Τρίπολη.

Καταγραφή

Επίσης, τρία άτομα με προβλήματα κινητικότητας, από την Αθήνα, έχουν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας, για να κάνουν διακοπές εδώ, επειδή είναι διαθέσιμο αυτό το μηχάνημα.

Η συγκεκριμένη διάταξη τοποθετήθηκε στην παραλία έναντι του Ιερού Ναού Αναστάσεως Καλαμάτας. Με τη βοήθεια της συσκευής αυτής, τα άτομα με κινητικά προβλήματα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς βοήθεια από τρίτους, να μπαίνουν στη θάλασσα για να κάνουν μπάνιο. Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συντήρησή της από την «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε. Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών», στην οποία είχε ανατεθεί η προμήθειά της λόγω αποκλειστικότητας.

seatrack

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκαν 2 θέσεις για τη στάθμευση ΑμεΑ, που θα είναι διαθέσιμες όταν περατωθεί το έργο ανάπλασης στην πλατεία Ανάστασης. Εντός των ημερών, τοποθετείται σχετική σήμανση.

368d8c65f4df1da18284190fbf38de3a_XL

Επίσης, θα εγκατασταθούν πέργκολες και καθιστικά για την εξυπηρέτηση των λουομένων, τους οποίους βοηθούν στη χρήση της ράμπας δύο υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας.

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: