Το Ηρώδειο στη δεύτερη θέση των κορυφαίων θεάτρων στον κόσμο

15 Σεπτεμβρίου, 2016 2:55 ΠΜ
More videos

Η εφημερίδα «Globe and Mail» ανακηρύσσει το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού δεύτερο στον κόσμο.

Το Ηρώδειο ξεχωρίζει για την ακουστική του, την ατμόσφαιρα αλλά και τη γενικότερη ιστορία και ομορφιά του. Αυτή τη φορά τα παραπάνω δεν τα λέμε εμείς, αλλά η έγκριτη εφημερίδα «Globe and Mail», που ανακήρυξε το θέατρο του Ηρώδου του Αττικού δεύτερο καλύτερο στον κόσμο.

Μάλιστα, η γνωστή εφημερίδα φιλοξένησε σε ειδικό ένθετο με τίτλο «Οι κορυφαίοι χώροι για ζωντανές παραστάσεις» αφιέρωμα για τα καλύτερα θέατρα στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα, που αφορά τη χρήση προνομίων από πιστωτικές κάρτες με τίτλο «Top venues for live theatre» και παρουσιάζει τις καλύτερες τοποθεσίες ανά τον κόσμο όπου μπορεί να παρακολουθήσει κανείς θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις.

ethnos

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού συγκλονίζει με την ιστορία του, ενώ χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο παράδειγμα αυθεντικού ελληνικού αμφιθεάτρου.

Ο συντάκτης μάλιστα αναφέρει πως είναι «η τέλεια τοποθεσία όπου συναντάται η μοντέρνα μουσική με την αρχαία ατμόσφαιρα». Είναι το ιδανικό θέατρο όλων των καλλιτεχνών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πρώτο στη λίστα έρχεται το θέατρο Minack Theatre, Porthcurno της Αγγλίας, και έπονται του Ηρωδείου, η Όπερα του Σύνδεϊ, η Σκάλα του Μιλάνου, το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, το θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και άλλα διάσημα θέατρα του κόσμου.

Tο θέατρο Minack

minack_theatre

wikimedia

Πηγή: klik

Ακολουθήστε μας στο facebook: