Ιάπωνας καλλιτέχνης φτιάχνει μαργαριταρένια κρανία για… κοσμήματα!

26 Αυγούστου, 2015 6:23 ΜΜ
More videos

Ο σχεδιαστής κοσμημάτων Shinji Nakaba, εργάζεται στο Τόκιο και ξεκίνησε την καριέρα του το 1974. Οτιδήποτε και αν φτιάχνει είναι περίεργο και συχνά επιλέγει να χρησιμοποιεί αντισυμβατικά υλικά για να δημιουργήσει διάφορα κοσμήματα. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα της ιδιαίτερης εργασίας του είναι τα κοσμήματα που αποτελούνται από πέρλες και πάνω τους είναι σμιλευμένες νεκροκεφαλές.  

«Ήθελα να δημιουργήσω μια νέα ζωή σε κάτι που δεν είχε καμία αξία.» είπε στο Magnifico. «Δεν χρησιμοποιώ μόνο πολύτιμους λίθους αλλά μέταλλα και άλλα καθημερινά πράγματα όπως αλουμινένια κουτάκια μπύρας, πλαστικά μπουκάλια ή ακόμη και σκουπίδια» δήλωσε στο Etsy.

Η λατινική λέξη «Vanitas είναι λαξευμένη πάνω σε πολλά από τα κρανία του καλλιτέχνη και σημαίνει «ματαιοδοξία.» Είναι μια αναφορά στην ταφική τέχνη του 16ου και 17ου αιώνα. Η εργασίες αυτού του τύπου τόνιζαν το νόημα της επίγειας ζωής και την παροδική φύση όλων των επίγειων πραγμάτων και αγαθών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον καλλιτέχνη  work.s-nakaba.com | Etsy  (h/t: magnifeco)

carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-2 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-14 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-15 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-31 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-20 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-29 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-37 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-3 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-36 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-34 carved-pearl-skulls-vanitas-shinji-nakaba-32

Ακολουθήστε μας στο facebook: