Συγκλονίζει η φωτογραφία ενός μωρού δίπλα στην καισαρική τομή της μητέρας του.

19 Αυγούστου, 2015 5:13 ΜΜ
More videos

Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός παιδιού είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί να ζήσει μια γυναίκα, παρ’ όλα αυτά πολλές γυναίκες κρίνονται ανοιχτά αν αποφασίσουν να επιλέξουν το «μη φυσιολογικό» τρόπο για να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, την καισαρική τομή.

Πρόσφατα, η φωτογράφος Helen Aller, από το Guernsey του Ηνωμένου Βασιλείου, τράβηξε την συγκλονιστική αυτή φωτογραφία μιας μητέρας με το τριών ημερών αγγελούδι της να ξαπλώνει δίπλα στην καισαρική τομή της. Η γυναίκα, η οποία δεν ήθελε να γίνει γνωστή, είχε αποφασίσει να γεννήσει φυσιολογικά, όμως λόγω επιπλοκών αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή. Ήθελε να έχει μια φωτογραφία από την επέμβαση που έσωσε τη ζωή του παιδιού αλλά και τη δική της.

«Φωτογράφισα την εγκυμοσύνη αυτή της μητέρα λίγο καιρό πριν και μου έλεγε πόσο πολύ φοβόταν να κάνει καισαρική τομή,» έγραψε η Aller στο Facebook. «Λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε η στιγμή για να γεννήσει όμως λόγω επιπλοκών έπρεπε να προχωρήσουν επειγόντως σε καισαρική τομή. Μου ζήτησε να έρθω εκείνο το πρωί και να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία, μιας και ο χειρότερος εφιάλτης της αποδείχτηκε πως έσωσε τη ζωή εκείνης και του παιδιού της.»

scar-caesarian-section-emergency-birth-helen-aller-1

«Ήθελε κάτι που να δείχνει πως ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν αυτός που στο τέλος έσωσε και τους δύο. Πιστεύω πως θα βλέπει αυτό το σημάδι και θα εκτιμά τη ζωή που της έχει δοθεί»

«Δεν μπορώ να πιστέψω το ποσοστό των γυναικών που ντρέπονται για τα σημάδια τους και αυτά τις κάνουν να νιώθουν πως δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους επειδή δεν γέννησαν φυσιολογικά,» έγραψε η Aller στο Facebook.

Όπως είναι λογικό η δημοσίευση της συγκεκριμένης φωτογραφίας στη σελίδα της Aller στο Facebook, έγινε αφορμή για χιλιάδες μηνύματα στήριξης και θαυμασμού, αλλά δεν έλειψαν και οι αρνητικές αντιδράσεις.

Ένας ανώνυμος χρήστης έκανε αναφορά για την φωτογραφία στο Facebook, καθώς θεώρησε ακατάλληλο το περιεχόμενό της, όμως το Facebook αρνήθηκε να την διαγράψει.

Οι άνθρωποι έχουν μια διαφορετική οπτική στο τι είναι ακατάλληλο και τι όχι για να δημοσιευτεί.

Παρόλο που η καισαρική τομή είναι πολύ κοινή και είναι μεγάλο το ποσοστό των γυναικών που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους με αυτό τον τρόπο, πολλές γυναίκες νιώθουν ντροπή που το έκαναν μια ή περισσότερες φορές. Όχι μόνο νιώθουν άβολα με τα σημάδια τους, αλλά υπάρχει και ένα στίγμα γύρω από τις μητέρες που δεν έφεραν τα παιδιά τους στον κόσμο «φυσιολογικά».

Το σημείο με τα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία της Aller, έχει γίνει ένα forum για μητέρες που μοιράζονται τις εμπειρίες τους και δίνει δύναμη η μια στην άλλη για να καταπολεμήσουν αυτό το βλαβερό στίγμα.

980x-21 980x-22 980x-23 980x-24 980x-25
Παρακαλούμε κοινοποιήστε τη συγκλονιστική αυτή φωτογραφία αν πιστεύετε πως καμία μητέρα δεν πρέπει να νιώθει ντροπή για τα σημάδια της και για τον τρόπο με τον οποίο έφερε στον κόσμο το αγγελούδι της.

Ακολουθήστε μας στο facebook: