Η ονειρεμένη Σιένα στην Τοσκάνη σε ένα βίντεο!

12 Αυγούστου, 2015 3:44 ΠΜ
More videos

Το στολίδι της Τοσκάνης, η Σίενα, με την απίθανη αρχιτεκτονική και ατμόσφαιρα αλλά και η μαγευτική κοιλάδα Val d’Orcia στα νότια της πολης με τους αμπελώνες και τα ιαματικά λουτρά, όλα σε ένα βίντεο.

Η ξακουστή μεσαιωνική πόλη της Τοσκάνης βρισκόταν πάντοτε στην ατζέντα των εναλλακτικών. Εκείνων, που προτιμούσαν ως βάση τους για τις εξορμήσεις στην περιοχή όχι την πολυδιαφημισμένη Φλωρεντία, αλλά το αντίπαλον δέος, την Σιένα με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και τα ιστορικά palazzi.

siena-5_649x429

Χρειάστηκε ο James Bond στο Quantum of Solace για να γίνει γνωστή και στους mainstream του Χόλιγουντ. Το ιστορικό της κέντρο έχει ανακηρυχθεί από το 1995 μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Στολίδι του είναι η Piazza Del Campo, μια από τις παλαιότερες πλατείες του κόσμου.

siena-1_648x533

Περιβάλλεται από ιστορικά κτίρια όπως το Palazzo Pubblico με το Torre del Mangia. H πλατεία είναι ακόμα διάσημη για τις διάσημες ιπποδρομίες “Palio” που διεξάγονται δύο φορές το χρόνο.

siena-3_649x423

Στα νότια της πόλης απλώνεται η περίφημη κοιλάδα Val d’Orcia με τους αμπελώνες, τους λόφους και τα ιαματικά λουτρά, που ανέκαθεν αποτελούσε το αγαπημένο spot φωτογράφων και ζωγράφων χάρη στα απίστευτα χρώματά της, είτε ντυμένη στα κίτρινα και πράσινα της άνοιξης είτε τυλιγμένη στη χειμερινή ομίχλη.

siena-tuscany_647x429 siena-tuscany_650x433

Απολαύστε το βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube το επίσημο γραφείο τουρισμού της Τοσκάνης.

Visit Tuscany (via)
Ακολουθήστε μας στο facebook: