Οι μόνες ασκήσεις που θα χρειαστείτε για σφιχτά μπράτσα!

11 Αυγούστου, 2015 1:53 ΠΜ
More videos

Ένα ζευγάρι γυμνασμένα μπράτσα είναι το όνειρο όλων των γυναικών. Λίγες όμως είναι εκείνες που αφιερώνουν χρόνο και όρεξη στο γυμναστήριο.

«Κι όμως, τα μπράτσα ανήκουν σε μία μυϊκή ομάδα που ανταποκρίνεται εύκολα και γρήγορα στην άσκηση» μας λέει η Βασιλική Χατζή, καθηγήτρια φυσικής αγωγής και πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ενόργανη γυμναστική.

Αρκεί λοιπόν λίγη ώρα στο σπίτι με τις κατάλληλες ασκήσεις για να κατακτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ειδικός συστήνει τριάντα λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα για να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε ωραία χέρια. Να τι πρέπει να κάνουμε:

– «Εξοπλιζόμαστε με βαράκια, το πιο κατάλληλο αξεσουάρ για να γυμνάσουμε τους βραχίονες» μας λέει η κ. Χατζή. Προμηθευόμαστε ένα βαράκι του ενάμισι κιλού για κάθε χέρι.

– «Στεκόμαστε όρθιες, σε στάση προσοχής, με τα βαράκια στα χέρια. Ανεβάζουμε τα χέρια στη σύμπτυξη (τα λυγίζουμε στα πλάγια του κορμού και τα σηκώνουμε μέχρι τα δάχτυλα να φτάσουν στους ώμους) και την ημιανάταση (τα σηκώνουμε μέχρι τα μισά της ανάτασης). Επαναλαμβάνουμε δώδεκα φορές για να συμπληρώσουμε ένα σετ. Ολοκληρώνουμε κάνοντας τρία σετ».

– «Όρθιες, με τα βαράκια, κάνουμε αιωρήσεις, με τα χέρια να ξεκινούν από χαμηλά, να περνούν μπροστά μας και να φτάνουν στην ανάταση. Συμπληρώνουμε τρία σετ όπως προηγουμένως. Συνεχίζουμε με την ίδια άσκηση, αλλά προς τα πίσω, μέχρι ο βραχίονας να φτάσει παράλληλα με το έδαφος.

Έτσι γυμνάζονται οι τρικέφαλοι, μία σημαντική μυϊκή ομάδα. Κάνουμε τρία σετ. Συνεχίζουμε με αιωρήσεις στα πλάγια, μέχρι τα χέρια να φτάσουν στο έδαφος. Κάνουμε και πάλι τρία σετ».

– Αν θέλουμε να συνδυάσουμε τη γυμναστική των χεριών με την αναψυχή, μπορούμε να επιδοθούμε σε κάποιο σπορ. Η κ. Χατζή μας λέει πως τα πιο ωφέλιμα για τα μπράτσα είναι η κολύμβηση, το βόλεϊ, το τένις, η κωπηλασία και η αναρρίχηση.

Πηγή: Marie Claire

Ακολουθήστε μας στο facebook: