Η ιστορία του ανθρώπου που μετακίνησε ένα βουνό για τους αγαπημένους του

26 Δεκεμβρίου, 2014 12:03 ΜΜ
More videos

Ο Dasrath Manjhi ήταν ένας αγρότης από την Ινδία που γεννήθηκε σε μια πάμφτωχη γειτονιά, στην περιοχή Gahlour κοντά στο Bihar.

Κάποια μέρα η σύζυγός του Dasrath αρρώστησε βαριά και μετά από λίγο καιρό πέθανε επειδή το πλησιέστερο νοσοκομείο απείχε 70 χιλιόμετρα από το χωριό του. Γιατί; Επειδή υπήρχε ένα τεράστιο βουνό που χώριζε το χωριό του από το νοσοκομείο.

Η ιστορία του ανθρώπου που μετακίνησε ένα βουνό για τους αγαπημένους του

Έτσι, πέρασε τα επόμενα 22 χρόνια της ζωής του σκάβοντας το βουνό! Ο Manjhi δεν ήθελε να έχει κανένας άλλος την μοίρα που είχε η γυναίκα του και για αυτό έσκαβε μέρα – νύχτα, από το 1960 μέχρι το 1982, για να ανοίξει ένα δρόμο στο βουνό Gehlour Ηills. Αυτός ο άνθρωπος κυριολεκτικά «μετακίνησε ένα βουνό» μόνος του γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το εγχείρημα του.

Όταν τελικά ολοκλήρωσε το έργο του, μειώνοντας την απόσταση και την πρόσβαση στο νοσοκομείο από 55 σε 15 χιλιόμετρα, πέθανε από καρκίνο.

Από τότε έχει μείνει γνωστός ως ο «Άνθρωπος που μετακίνησε το βουνό», το έργο του αναγνωρίστηκε σε εθνικό επίπεδο ενώ η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη από την κυβέρνηση του Bihar.

Η ιστορία του ανθρώπου που μετακίνησε ένα βουνό για τους αγαπημένους του

Τον Ιούλιο του 2010 ο σκηνοθέτης και κινηματογραφικός παραγωγός Manish Jha ανακοίνωσε ότι θα γύριζε ταινία βασισμένη στην αληθινή ζωή του Dashrath Manjhi. Η ιστορία του προβλήθηκε και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, Aamir Khan’s show Satyamev Jayate κερδίζοντας την αγάπη και τη συγκίνηση χιλιάδων ανθρώπων.

Πηγή

Ακολουθήστε μας στο facebook: