Η φύση κάνει… τέχνη και μας προσφέρει υπέροχες εικόνες!

14 Αυγούστου, 2015 1:29 ΠΜ
More videos

Η φύση υπεύθυνη για τις ομορφιές και τα θαύματα που υπάρχουν γύρω μας ξέρει πως να μας εκπλήσσει κάθε φορά.

Μερικά από αυτά τα φυσικά φαινόμενα είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχουν, αλλά κάθε φορά που τα αντικρίζουμε βλέπουμε το μεγαλείο και την τεράστια δύναμη της φύσης.

Από την ροζ λίμνη στην Αυστραλία έως το Βόρειο Σέλας, εδώ θα δείτε μερικά από τα πιο συναρπαστικά φυσικά θαύματα του κόσμου.

Στο Μαρόκο, κατσίκες σκαρφαλώνουν στα δέντρα Argan για να φάνε τον καρπό τους. Το σκηνικό αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στους ντόπιους, αλλά οι ταξιδιώτες συχνά εντυπωσιάζονται από αυτή την παράξενη συνήθεια.

Η πράσινη λίμνη (Grüner See) που βρίσκεται στα βουνά της Αυστρίας κοντά στην πόλη Tragoess, φαίνεται ότι είναι μια συνηθισμένη λίμνη….

… αλλά αυτό που είναι συναρπαστικό είναι ότι τον χειμώνα έχει βάθος μόνο 1 έως 2 μέτρα και περιβάλλεται από ένα πάρκο, ενώ το καλοκαίρι που λιώνουν τα χιόνια στα βουνά το βάθος της φτάνει τα 12 μέτρα και το πάρκο βυθίζεται.

Η πόλη Cashiers βρίσκεται στο ανάμεσα στα βουνά Blue Ridge στη Βόρεια Καρολίνα. Για 30 λεπτά καθημερινά από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου και από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου, τα βουνά σχηματίζουν μια σκιά σε σχήμα γιγαντιαίας αρκούδας.

Μια από τις θεαματικές επιδείξεις της δύναμης της φύσης, το Βόρειο Σέλας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Τα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο που συνδυάζονται με αέρια της ατμόσφαιρας σχηματίζουν αυτό το πολύχρωμο show στον ουρανό.Από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο ο Καναδάς, η Αλάσκα, η Ισλανδία και η Βόρεια Σκανδιναβία είναι οι προορισμοί πολλών ταξιδιωτών για αυτό το εκπληκτικό φαινόμενο.

Μετά από μια καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το πακιστανικό χωρίο Sindh το 2010, εκατομμύρια αράχνες στην προσπάθειά τους να σωθούν και για την ασφάλειά τους έφτιαξαν τους ιστούς τους πάνω στα δέντρα. Το αποτέλεσμα ήταν τα δέντρα να μοιάζουν με γιγαντιαία κουκούλια.

Η λίμνη Hillier που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Rechercha της Αυστραλίας, δεν είναι η μόνη ροζ λίμνη που υπάρχει. Είναι όμως η μόνη που διατηρεί το ίδιο χρώμα όλο τον χρόνο ακόμα κι όταν βάζει λίγο από το νερό της σε μπουκάλι.  Η αιτία που του χρώματός της είναι απροσδιόριστη, αν και μερικοί στηρίζουν ότι είναι αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητας σε άλατα σε συνδυασμό με την παρουσία ενός είδους ροζ βακτηρίου.

Κάθε χρόνο από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, εκατομμύρια σαρδέλες κολυμπούν από τα κρύα νερά του Cape Point της Νοτίου Αφρικής στην ακτή KwaZulu-Natal. Ταξιδεύουν σε τέτοιο σχηματισμό που δημιουργούν μια τεράστια δίνη, με αποτέλεσμα δύτες από όλο τον κόσμο να έρχονται για την δουν από κοντά.

Το ποτάμι Caño Cristales στην Κολομβία βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Serrania de la Macarenia και οφείλει το όνομά του σε ένα υδρόβιο φυτό που ονομάζεται Macarenia clavigera. Το Macarenia clavigera παίρνει αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε, του κίτρινου, του πορτοκαλί, του πράσινου κάτω από συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο λέγεται ότι μοιάζει μεένα μαγευτικό ποτάμι από ουράνια τόξα. 

Σε προορισμούς όπως το Πουέρτο Ρίκο και οι Μαρδίβες, το βιοφωταυγές φυτοπλαγκτόν δημιουργεί εκπληκτικά γαλάζια νερά. 

Κάθε καλοκαίρι περίπου 1,5 εκατομμύρια νυχτερίδες πετούν στον ουρανό του Όστιν του Τέξας, και δημιουργούν ένα απίστευτο θέαμα για τους παρατηρητές.

Το ηφαίστειο Kawah Ijen στην Ινδονησία, είναι διάσημο για την φωτεινή μπλε φωτιά που κατεβαίνει τις ράχες του τα βράδια. Σύμφωνα με το National Geographic, η λάμψη αυτή προέρχεται από την καύση θειικών αερίων που αναδύονται από τις ρωγμές στις ράχες του ηφαιστείου σε υψηλή πίεση.

Για χρόνια μεγάλες πέτρες κινούνται κατά μήκος της κοιλάδας των νεκρών στον Εθνικό Πάρκο της Καλιφόρνια. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι πέτρες κινούνται μόνες τους οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι πέτρες παγιδεύουν ένα λεπτό στρώμα πάγου στην κάτω μεριά τους . Ο πάγος λιώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις μετακινεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι πέτρες να αφήνουν σημάδια πάνω στην ξερή γη για χρόνια.

Η λίμνη Αβραάμ, στην Αλμπέρτα του Καναδά, είναι γεμάτη παγωμένες φυσαλίδες. Οι φυσαλίδες είναι αποτέλεσμα του μεθανίου που απελευθερώνεται από τα φυτά και τα ζώα της περιοχής.

Το Richat Structure, γνωστό και ως το Μάτι της Σαχάρα, μοιάζει με ένα τεράστιο μάτι ταύρου στο κέντρο της ερήμου Σαχάρα. Με διάμετρο που εκτείνεται σχεδόν σε 30 μίλια, πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης του εδάφους και αποτελεί θαύμα της φύσης για επιστήμονες και ταξιδιώτες.

Τα ουράνια τόξα της φωτιάς σχηματίζονται όταν οι ακτίνες του ηλίου διαθλώνται στους κρυστάλλους πάγου στα υψηλά επίπεδα των νεφών και δημιουργούν πολύχρωμες συνθέσεις. Συνήθως εντοπίζονται το καλοκαίρι, όταν ο ήλιος είναι στις 58 μοίρες και μεγαλύτερες για δημιουργηθεί αυτό το φαινόμενο.

Οι πεταλούδες Monarch είναι οι μόνες πεταλούδες που μεταναστεύουν αμφίδρομα. Κάθε χρόνο πετούν από την ανατολική Βόρεια Αμερική στα βουνά Sierra Madre του Μεξικό και από τη δυτική Βόρεια Αμερική στην Καλιφόρνια.

Η αιώνια θύελλα της Βενεζουέλας πρόσφατα μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες, λόγω του ότι χτυπά 300 ημέρες κάθε χρόνο. Οι καιρικές συνθήκες στη χώρα δημιουργούν αλλεπάλληλες αστραπές.

Μια υπερκυψελίδα εμφανίζεται σε έντονες καταιγίδες σε περιοχές όπου ο κρύο ξηρός αέρας συνδυάζεται με τον θερμό τοπικό αέρα.Το τεράστιο αυτό χωνί είναι αποτέλεσμα των εισερχόμενων ανέμων που συνεχίζουν να στροβιλίζονται όλο και πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να σχηματίζεται αυτό το μεγάλο βαρέλι.

Πηγή: businessinsider.com (via)

Ακολουθήστε μας στο facebook: