Γιούνκερ μετά το Eurogroup: “Η Ελλάδα αμετάκλητα μέλος της Ευρωζώνης”

Αυγ 15, 2015 3:32 ΠΜ
More videos

Μέσω του Twitter ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «πανηγύρισε» για τη συμφωνία στο Eurogroup.

«Επιτεύχθηκε συμφωνία. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της ευρωζώνης», έγραψε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Νέα δάνεια έως και 86 δισ. ευρώ θα είναι διαθέσιμα τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα από τον ESM», ανέφερε η ανακοίνωση της Κομισιόν. «Μετά από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες, αυτό είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε σύμφωνα στο Eurogroup, μετά από τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί από την Κομισιόν χθες».

«Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Δοκιμάστηκε η υπομονή των αξιωματούχων και των πολιτών ακόμη περισσότερο. Μαζί, κοιτάξαμε αυτή την άβυσσο. Αλλά σήμερα, είμαι ευτυχής να πω ότι όλες οι πλευρές σεβάστηκαν τις δεσμεύσεις τους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις φιλόδοξες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στις 13 Ιουλίου, σημειώνει ακόμη ο Γιούνκερ. Και οι χώρες της ευρωζώνης τηρούν την υπόσχεσή τους για να συνεχιστεί η αλληλεγγύη, πρόσθεσε. «Το μήνυμα του Eurogroup σήμερα είναι ξεκάθαρο: σε αυτή τη βάση, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της Ευρωζώνης. Και η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα στη δημιουργία μίας νέας δίκαιας ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και επενδύσεων για τους πολίτες της».

Η εφαρμογή του προγράμματος θα παρακολουθείται από την Κομισιόν, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, καταλήγει η ανακοίνωση.

via

Ακολουθήστε μας στο facebook: