Γέμισε το σώμα του σκουλήκια γιατί έτρωγε πολύ SUSHI! (φωτό)

Σεπ 25, 2014 12:34 ΜΜ
More videos

Είναι από τα πιο ακριβά πιάτα σούσι. Κάποιοι λένε ότι είναι και από τα πιο νόστιμα. Ο λόγος για το sashimi το οποίο είναι είδος σούσι χωρίς το ρύζι και είναι συνήθως ψάρι, ή τόνος ή σολωμός.

Η αγάπη ενός κινέζου – και όχι γιαπωνέζου – για το sashimi παραλίγο να του κοστίσει την ζωή. Το σώμα του γέμισε παράσιτα και αυτό απεικονίστηκε με σοκαριστικό τρόπο στις ακτινογραφίες που έβγαλε.

Ο κινέζος πήγε στον γιατρό του παραπονούμενος για πόνο στο στομάχι και φαγούρα. Ο γιατρός αποφάσισε να του βγάλει ακτινογραφίες και τότε και οι δυο έμειναν με το στόμα ανοικτό.

Όλο του το σώμα εσωτερικά ήταν γεμάτο παράσιτα. Και αυτό γιατί έτρωγε ακατάπαυστα sashimi! Οι γιατροί πιστεύουν ότι το ωμό ψάρι που έφαγε πρέπει να ήταν μολυσμένο.

Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο ήταν άμεση. Η μόλυνση ήταν μεγάλη και μάλλον προήλθε από ωμό σολωμό.

Αυτού του είδους οι μολύνσεις είχαν παρατηρηθεί κυρίως σε φτωχές περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν έτρωγαν σωστά και το φαγητό δεν είναι καλής ποιότητας. Τώρα, τα παράσιτα αυτά έκαναν την εμφάνισή τους και σε ανεπτυγμένες χώρες και σε περιοχές που το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό. Και υπεύθυνο γι’ αυτό είναι το σουσι!

Για να μην στήνουμε όμως στον τοίχο μόνο την γιαπωνέζικη κουζίνα, πρόβλημα εντοπίζεται και σε άλλες χώρες που το ψάρι είναι από τα βασικά συστατικά της κουζίνας. Παστά ή μαριναρισμένα ψάρια στις χώρες της Βαλτικής, καρπάτσιο στην Ιταλία.

Αν δεν προλάβει κάποιος την μόλυνση τότε το παράσιτο μολύνει και το αίμα αλλά και το εγκέφαλο με ανεπιθύμητες συνέπειες ακόμα και τον θάνατο.

ΠΗΓΗ: DAILYMAIL

Ακολουθήστε μας στο facebook: