Γέμισε η θάλασσα και η παραλία με αυτά τα παράξενα πλάσματα!

Αυγ 4, 2014 8:57 ΜΜ
More videos

Το απέραντο γαλάζιο του Ειρηνικού Ωκεανού πλημμύρισε τις προάλλες τις ακτές της Καλιφόρνιας στο Μόντερεϊ Μπέι, υπό τη μορφή χιλιάδων περίεργων, διάφανων πλασμάτων που θυμίζουν μέδουσες. Όμως τα στρογγυλά αυτά όντα με το τριγωνικό… πανί στο πάνω μέρος, που τα βοηθά να κινούνται στην επιφάνεια του ωκεανού με τον άνεμο, είναι υδρόζωα, τα πιο πρωτόγονα Κνιδάρια, που είναι μεν συνδεδεμένα με τις Υδρομέδουσες. Ως είδος όμως βρίσκονται κάπου στη μέση ανάμεσα στα πολύποδα και τις ελεύθερες μέδουσες και ονομάζονται Velella Velella.

Είχαν να εμφανιστούν στις καλιφορνέζικες ακτές πάνω από οκτώ χρόνια, όμως οι ειδικοί δεν ανησυχούν. «Η εμφάνισή τους δεν παραπέμπει απαραίτητα σε πρόβλημα στον ωκεανό» δήλωσε στους Los Angeles Times ο ειδικός επιστήμονας Ριτς Μόι. «Ούτε είναι ανησυχητικό ότι τόσα πολλά άτομα πέθαναν στην ακτή. Οι αριθμοί τους στον ωκεανό είναι τερατώδεις».

Τα πλάσματα αυτά με το εντυπωσιακό μπλε χρώμα πλέουν συνήθως στην επιφάνεια του νερού των ζεστών ωκεανών. Στη θέα μιας μέδουσας όλοι μας έχουμε το νου μας, όμως ετούτοι εδώ οι κάτοικοι του ωκεανού δεν είναι επικίνδυνοι και το άγγιγμά τους δεν προκαλεί ζημιά.

Οι «μέδουσες» αυτές ανήκουν στο φύλο Κνιδάρια (Cnidarians). Το συγκεκριμένο φύλο περιλαμβάνει πάνω από 9.000 διαφορετικά είδη και σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες τα άτομα που το απαρτίζουν είναι τα πρώτα από τα έμβια όντα που απέκτησαν μάτια!

pontos-news.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: