Φρουτέμπορος στον Τύρναβο έκρυψε κοκαΐνη 500.000 ευρώ μέσα σε μηχανήματα

16 Οκτωβρίου, 20179:46 ΜΜ

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Κολομβία στην Ελληνική Επικράτεια, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της.

Συνελήφθησαν, έπειτα από ταυτόχρονη και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Λάρισας, στον Τύρναβο και στη Αθήνα, τέσσερα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 47χρονο Έλληνα γνωστό επιχειρηματία του Τυρνάβου με εργοστάσιο επεξεργασίας  και μεταποίησης φρούτων και τρεις Αλβανούς, ηλικίας 29, 30 και 49 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 40χρονος Αλβανός , ως συνεργός τους.

Ειδικότερα, από τις Γερμανικές Αρχές εντοπίσθηκε στη Λειψία, κατά τη διαδρομή του από την Κολομβία προς την Ελλάδα, ταχυδρομικό δέμα μεγάλου βάρους, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένο μεταλλικό μηχάνημα. Μέσα σε αυτό ήταν κρυμμένη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Παραλήπτης του μηχανήματος ήταν η εμπορική εταιρεία του Έλληνα φρουτέμπορου στον Τύρναβο.

Κατόπιν αυτού, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθη ο 47χρονος, κατά τη στιγμή της παραλαβής του μηχανήματος και οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, χώρους, αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας βάρους 10 κιλών και 598 γραμμαρίων, αφρώδες μονωτικό υλικό με ίχνη κοκαΐνης μικτού βάρους 802 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, ένα περίστροφο, 9 φυσίγγια, 3.250 ευρώ, μία πρέσα τυποποίησης ναρκωτικών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Εκτιμάται ότι το κέρδος από την πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης θα ανέρχονταν στο ποσό των 500.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή και πλέον ερευνάται πόσο καιρό δρούσαν με αυτή την μεθοδολογία.

[news247]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News