Φοιτητές έφτιαξαν μανό νυχιών που αλλάζει χρώμα αν εκτεθείς στο χάπι βιασμοu!

26 Αυγούστου, 2015 7:54 ΠΜ
More videos

4 άντρες φοιτητές από το North Carolina State University, προσπαθούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποφύγουν περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης προστατεύοντας τις από το χάπι βιασμοu.

Έτσι, οι Ankesh Madan, Stephen Gray, Tyler Confrey-Maloney και Tasso Von Windheim, δημιούργησαν ένα βερνίκι νυχιών, ονομάζοντας το Undercover Colors , το οποίο αλλάζει χρώμα κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με το χάπι βιασμοu.

dipperΤι σημαίνει αυτό; Πως μία κοπέλα, κάθε φορά που θα παραγγέλνει το ποτό της σε ένα κλαμπ ή μπαρ ή σπιτικό πάρτι, θα μπορεί να ελέγχει με το δάχτυλό της αν το ποτήρι είναι «καθαρό». Σε διαφορετική περίπτωση, τα νύχια της θα αλλάζουν απόχρωση και θα την προειδοποιούν να μην πιεί και να φύγει το συντομότερο δυνατό από τον χώρο ενημερώνοντας και τις φίλες της.

undercover-colors

Πώς όμως προχώρησαν σε αυτήν την ανακάλυψη οι φοιτητές του Πανεπιστημίου; Έπεσε στα χέρια τους μία έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας η οποία υποστήριζε πως το 18% των γυναικών στις ΗΠΑ έχει δεχτεί σεξουαλική επίθεση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. 1 στις 5 κοπέλες λοιπόν, που θα μπορούσαν να είναι κάλιστα οι αδερφές, οι μητέρες και οι φίλες καθενός από εμάς.

10155131_1443504559225512_7376503630520225188_n

Η λειτουργία του μανό είναι πολύ απλή και δεν κρύβει κάποια σπουδαία ανακάλυψη αφού το μόνο που κάνει είναι να αλληλεπιδρά χημικά με ουσίες όπως Rohypnol, Xanax και GHB που βρίσκονται στα εν λόγω χάπια.

undercover-colors-01

Η ιδέα πάντως, είναι τόσο έξυπνη που έλαβε το βραβείο 100.000$ σε σχετικό διαγωνισμό στις αρχές Αυγούστου και πλέον, οι 4 φοιτητές έχουν δημιουργήσει τη δική τους εταιρεία. Αν θέλεις να βοηθήσεις την προσπάθεια μπορείς να κάνεις μία δωρεά εδώ.

Πηγή: bizjournals.com (via)

Ακολουθήστε μας στο facebook: