Εταιρεία Amazon: Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και κλάματα από τους εργαζόμενους.

18 Αυγούστου, 2015 4:29 ΠΜ
More videos

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων. Το Amazon θα μπορούσε να αποτελεί όνειρο κάθε εργαζόμενου όμως μια έρευνα των New York Times έρχεται να δείξει πως αρκετοί από αυτούς, υποφέρουν από τις συνθήκες εργασίας.

Το να βάζει τα κλάματα ένας εργαζόμενος από τις πολλές και σκληρές ώρες εργασίας πίσω από το γραφείο του, φαίνεται ότι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει έπειτα από δημοσίευμα των New York Times, όπου περισσότεροι από 100 υπάλληλοι της εταιρείας, θέλησαν να μιλήσουν ανώνυμα.

Οι επικεφαλής των τμημάτων φέρονται πολλές απάνθρωπα, σπρώχνοντας τους υπαλλήλους ακόμη και στα όρια της κατάρρευσης. Για τους καλύτερους μάλιστα υπαλλήλους έχει βγει το ψευδώνυμο «Amabots» λόγω του ότι έχουν εναρμονιστεί τόσο καλά με το σύστημα της εταιρείας.1Οι περισσότεροι εργάζονται για περισσότερες από 80 ώρες την εβδομάδα ενώ είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που μένουν στο γραφείο μέχρι αργά τα μεσάνυχτα και αυτό αποδεικνύεται όπως ανέφεραν στην έρευνα, από τα e-mail που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι μεταξύ τους.

Στο δημοσίευμα μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες πως σε υπαλλήλους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από βαριές αρρώστιες, δεν δίνεται αρκετός χρόνος ανάρρωσης ενώ η εταιρεία σε αντίθεση με τον άλλο κολοσσό, τη Google, δεν δίνει δωρεάν μεσημεριανό φαγητό αλλά ούτε διαθέτει μεταφορικά μέσα. Υποχρεώνει μάλιστα τον κάθε υπάλληλο να επιστρέφει οποιοδήποτε μπόνους λάβει, σε περίπτωση που δηλώσει παραίτηση μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Πάντως, ένας εκ των υπευθύνων της εταιρείας όταν κλήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, διατηρώντας την ανωνυμία του αρκέστηκε να πει πως «Τα περισσότερα από αυτά που γράφτηκαν είναι ψευδή»

437440_1280x720 1672939-poster-1280-amazon 20121127042444_72591934 Inside-Amazon-Warehouse-07

workers-may-walk-between-7-and-15-miles-every-day-inside-the-warehouses

Πηγή: nytimes.com (via)

Ακολουθήστε μας στο facebook: