Οι εργαζόμενες γυναίκες μεγαλώνουν επιτυχημένα παιδιά.

12 Ιουνίου, 2016 11:19 ΜΜ
More videos

Δείξε μου τη μαμά σου, να σου πω πόσο επιτυχημένη είσαι!

Μέσα από έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε κορίτσια και αγόρια σε 24 χώρες διαπιστώθηκε πως οι κόρες των εργαζόμενων γυναικών έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν επαγγελματικά στη ζωή τους, και να αναλάβουν στο μέλλον σημαντικότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι θα αναλάμβαναν αν οι μητέρες τους ήταν στο σπίτι.

mother_1857810b

Οι ερευνητές του Ηarvard Business School, αναλύοντας τα στοιχεία της έρευνας, πρόσθεσαν πως η επίδραση των εργαζόμενων γυναικών στα αγόρια αντανακλάται περισσότερο στη στοργή που θα δείξουν τα ίδια μελλοντικά στις οικογένειές τους.

Τα επίσημα στοιχεία της έρευνας ανακοινώθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αγγλίας και δείχνουν πως έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των γυναικών που μένουν στο σπίτι, καθώς μόλις 1 στις 10 γυναίκες μένει στο σπίτι και ανατρέφει αποκλειστικά τα παιδιά της.

e1da4db6_shutterstock_231125680.xxxlarge_2x

Τέλος, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια εργαζόμενη μητέρα δίνει μια ισότιμη προβολή των δύο φύλων και έτσι αυτά τα μη παραδοσιακά μοντέλα οικογενειών διαβρώνουν σταδιακά την ανισότητα των φύλων μέσα στο σπίτι αλλά και στην αγορά εργασίας.

Πηγή: New York Times, Harvard, κείμενο: familyinaction

Ακολουθήστε μας στο facebook: