Οι επτά «φυλές» που συναντάμε στις ελληνικές παραλίες

2 Ιουλίου, 2016 4:01 ΠΜ
More videos

Η απόβαση στις ακτές κρύβει πολλούς «κινδύνους», καθώς οι «φυλές» των λουόμενων είναι αρκετές και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, ακόμη και τσακωμούς.

Ακολουθεί η αναλυτική περιγραφή των «7 φυλών της παραλίας», των ανθρώπων δηλαδή που συναντάμε στη θάλασσα και πρέπει να μάθουμε υποχρεωτικά να συμβιώνουμε μαζί τους, τουλάχιστον για όσο κάτσουμε στην παραλία. Εάν ανήκετε σε κάποια από αυτές τις «φυλές» μην παρεξηγηθείτε, το άρθρο γράφτηκε με αρκετή δόση χιούμορ και θερινή διάθεση!

Φυλή νούμερο 1: Η αθάνατη ελληνική οικογένεια

thetoc

Εάν ανήκετε σε κάποια από αυτές τις «φυλές» μην παρεξηγηθείτε- το άρθρο γράφτηκε με αρκετή δόση χιούμορ και όχι με εμπάθεια!

Αποτελεί την διαχρονική αξία του ελληνικού πολιτιστικού στοιχείου της παραλίας. Η σύνθεση της έχει διακυμάνσεις, ωστόσο συνήθως αποτελείται από τον πατέρα, την μητέρα και τα παιδιά.

Το τελευταίο στοιχείο -τα παιδιά-, είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος: Οσο πιο πολλά τόσο πιο «επικίνδυνα» για τους υπόλοιπους. Φήμες λένε, ότι κινούνται με μπαταρίες λιθίου όσο βρίσκονται στην παραλία. Δεν ηρεμούν, δεν ησυχάζουν εάν δεν τρέξουν ολόκληρη την ακτογραμμή και εάν δεν  χτίσουν τουλάχιστον εκατό κάστρα από άμμο.

Λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα τους, οι γονείς -και κυρίως η μητέρα-, βρίσκονται με την πίεση σε επίπεδα που θυμίζουν πυρετό. Χαρακτηριστική είναι η επωδός «Κωστάκηηηηηηη! Ελα εδώ παιδί μου! Μην πας εκεί!», η οποία ακολουθείται από την κίνηση της μητέρας που θυμίζει αιλουροειδές, καθώς σηκώνεται για να μαζέψει τον Κωστάκη -με τις απαραίτητες ξυλιές.

Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα είναι το φαγητό της οικογένειας, καθώς ο Κωστάκης θα πρέπει να φάει τα κεφτεδάκια του και την φέτα με το καρπούζι (sic). Ο πατέρας συνήθως είναι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς -με αποτέλεσμα την γκρίνια της μητέρας- και αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να πιει τις μπίρες του και να διαβάσει την αθλητική του εφημερίδα.

Πως να επιβιώσετε: Δυστυχώς η αθάνατη ελληνική οικογένεια δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Συνίσταται η πρόληψη. Καλό θα είναι απλά να κάτσετε σε άλλο μέρος, αλλιώς κινδυνεύετε να πέσει πάνω σας ο Κωστάκης με τα κεφτεδάκια του.

Αγαπημένη στιγμή: Οταν συνειδητοποιείς ότι το ελληνικό αυτοκίνητο είναι έννοια και όχι αντικείμενο, καθώς τα πράγματα που κουβαλά μαζί της η ελληνική οικογένεια, θα μπορούσαν να γεμίσουν τροχόσπιτο. Ωστόσο για κάποιον περίεργο λόγο, χωράνε όλα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Φυλή νούμερο 2: Το διαχρονικό Greek Kamaki (ή αλλιώς: Do you have weather for coffee;)

thetoc

Μια ακόμη κλασσική ελληνική φιγούρα, η οποία επιβιώνει από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα, με μικρές μόνο μετεξελίξεις. Το Greek Kamaki, είναι -πάντα- γένους αρσενικού και οι στιλιστικές του επιλογές θα έκαναν τον Πασχάλη και τον Στάθη Ψάλτη να ζηλέψουν.

Είναι γύρω στα 40 με 50, μαυριδερός και με την απαραίτητη κοιλιά από τις μπίρες. Συνήθως έχει μαλλί μπούκλα, ενώ απαραίτητο στοιχείο είναι η καδένα του ή ο βαφτιστικός του σταυρός, ο οποίος ξεχωρίζει μέσα από το πουκάμισο με τα ανοιχτά κουμπιά, από όπου διακρίνεται η ανθρώπινη διάσταση του δάσους- ή αλλιώς το δασύτριχο του στήθος.

Τo Greek Kamaki δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό προς τους λουόμενους, εκτός και εάν είναι γυναίκες και κυρίως δε τουρίστριες. Με τις ξένες γλώσσες δεν τα πάει πολύ καλά- προτιμά το body language.

Αγαπημένη στιγμή: Οταν παρατηρεί τουρίστριες και αφού πάρει το απαραίτητο θάρρος αποφασίσει να μιλήσει σε άπταιστα αγγλικά, λέγοντας κάτι του στιλ: «Do you have weather for coffee, darling;».

Φυλή νούμερο 3: Ο «σφίχτερμαν»

thetoc

Είναι μια από τις ανερχόμενες και πιο κλασσικές πλέον φιγούρες της ελληνικής παραλίας. Ξεχωρίζει από χιλιόμετρα, με τα βασικά του χαρακτηριστικά να είναι απλά:

  • Σώμα το οποίο θα έκανε τον Ντέβιντ Χάσελχοφ -τον γνωστό Μιτς του Baywatch- να βάλει τα κλάματα
  • Αντηλιακό λάδι, σε ποσότητες οι οποίες προκαλούν έλλειψη στην αγορά. Θα έλεγε κανείς ότι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει όταν βλέπει τον «σφίχτερμαν», είναι μια γυαλάδα.
  • Τατουάζ. Οσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά. Τα τατουάζ μπορεί να είναι από tribal μέχρι μια κινεζική φράση ακατάληπτου νοήματος.

Αλλά γνωστά χαρακτηριστικά, είναι οι ρακέτες. Ο σωστός «σφίχτερμαν» μπορεί να μην έχει ιδέα από ρακέτες, ωστόσο θα παίξει μόνο και μόνο για την πλάκα, με αποτέλεσμα τα μπαλάκια να μεταμορφώνονται σε βόμβες που πέφτουν πάνω στους άλλους.

Το άλλο χαρακτηριστικό του, είναι τα γυαλιά ηλίου. Μην ξεγελιέστε όμως! Τα γυαλιά αυτά, δεν είναι συνηθισμένα. Στην πραγματικότητα, είναι ειδικά διαμορφωμένα κιάλια, με σκοπό να εντοπίζουν τις αιθέριες υπάρξεις της παραλίας.

Ο «σφίχτερμαν» πάντως, δεν είναι ποτέ μόνος. Συνοδεύεται από 4-5 φίλους του, αναλόγων διαστάσεων και προσωπικότητας. Γενικά καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί στις επαφές μαζί του, καθώς υπάρχει η περίπτωση να μην κουβαλά τα μπράτσα μαζί του για μόστρα και εάν γίνει κάποια παρεξήγηση -πράγμα εύκολο-, να βρεθείτε με μακροβούτι στη θάλασσα.

Εάν μάλιστα σας πει την χαρακτηριστική φράση, «υπάρχει κάποιο πρόβλημα φίλε;», καλό θα είναι να κάνετε τον διπλωμάτη, να χαμογελάσετε και να αποχωρήσετε- αλλιώς μπορεί να πέσουν μερικές «ψιλές».

Αγαπημένη στιγμή: Οταν η παρέα των «σφίχτερμεν» λέει κάποιο αστείο με ντεσιμπέλ ηχείου, προκειμένου να το ακούσει μια άλλη παρέα κοριτσιών, η οποία όμως δεν το εκτιμά και δεν γελάει.

Φυλή νούμερο 4: Οι οικολόγοι

thetoc

Η φυλή αυτή είναι ευάριθμη, ωστόσο ιδιαίτερα δυναμική. Αποτελείται από άτομα τα οποία προτιμούν την ελεύθερη παραλία, εάν καπνίζουν κάνουν μόνο στριφτά τσιγάρα -άγνωστο γιατί-, ενώ έχουν ως απαραίτητο αξεσουάρ την τσάντα.

Ανεξάρτητα με το εάν έχουν λεφτά ή όχι κουβαλούν πάντα μαζί τους τα δικά τους εφόδια από άποψη. Εάν δεν δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, μπορούν να εξελιχθούν στον μεγαλύτερο εχθρό τους, καθώς αποστολή τους είναι να μαζέψουν και την τελευταία γόπα από την παραλία και δεν θα διστάσουν να σας βάλουν τις φωνές εάν αφήσετε σκουπίδια στην παραλία. Εάν τους αντιληφθείτε, προσέξτε την οικολογική σας συμπεριφορά, αλλιώς προετοιμαστείτε να ακούσετε κατσάδα.

Αγαπημένη στιγμή: Οταν οι οικολόγοι κατά λάθος αφήσουν κάποιο σκουπίδι στην παραλία. Εκεί ξεσπαθώστε και πληρώστε τους με το ίδιο νόμισμα!

Φυλή νούμερο 5: Οι «γαζέλες» της παραλίας με μαλλί κομμωτηρίου

thetoc

Η φυλή αυτή, αποτελείται από ιδιαιτέρως εμφανίσιμα θηλυκά, τα οποία ωστόσο έχουν κάνει ένα μικρό λάθος: Εχουν μπερδέψει την παραλία με το clubbing. Θα τις δείτε όχι απλά περιποιημένες, αλλά με επαγγελματικό βάψιμο και μαλλί κομμωτηρίου. Είναι πάντα με παρέα και δεν βουτούν ποτέ στη θάλασσα από τους ώμους και πάνω.

Αγαπημένη στιγμή: Οταν βραχεί το μαλλί τους. Είναι ικανές να προκαλέσουν βιβλική καταστροφή στον ασυνείδητο που βούτηξε στο πλάι τους.

Φυλή νούμερο 6: Ο γκατζετάκιας

thetoc

Είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη φυλή. Ξαφνικά ξεφύτρωσαν σε κάθε παρέα και παντού υπάρχει τουλάχιστον ένας. Αγαπημένα αξεσουάρ είναι το tablet, το Iphone, το PSP και κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή.

Ο γκατζετάκιας περισσότερο ταλαιπωρείται παρά περνά καλά στην παραλία, καθώς αν και κάνει διαρκώς check in και status updates, επί της ουσίας δεν περνά χρόνο στην παραλία. Δεν είναι ενοχλητικός η αλήθεια είναι, αλλά μπορεί να σας εκνευρίσει εάν είναι φίλος σας.

Αγαπημένη στιγμή: Οταν οι απηυδισμένοι φίλοι του γκατζετάκια τον αρπάζουν και τον πετούν στη θάλασσα, προκειμένου  να θυμηθεί που βρίσκεται

Φυλή νούμερο 7: Η τρίτη ηλικία

thetoc

Τους συναντά κανείς κυρίως τις πρωινές ώρες στην παραλία, μέχρι και τη 1 το μεσημέρι. Η τρίτη ηλικία, μπορεί να είναι από αδιάφορη μέχρι ελαφρώς συμπαθητική, ωστόσο εάν έχει όρεξη για φασαρία, το χάσατε το παιχνίδι. Θα τ’ ακούσετε για τα πάντα: Είτε επειδή φιλήσατε τον/την σύντροφο σας, είτε επειδή είπατε μερικά «γαλλικά» με την παρέα σας, είτε επειδή φοράτε «προκλητικό» μαγιό (εάν είστε κορίτσι). Στην περίπτωση δε που τους βρέξετε, θα τον ακούσετε τον εξάψαλμο σας.

Απαραίτητο αξεσουάρ των γυναικών της τρίτης ηλικίας, είναι τα καπελάκια τύπου φριτέζας, με τα οποία βουτούν στη θάλασσα.

Τρόποι αντιμετώπισης: Δεν υπάρχουν. Καλύτερα να το βάλετε στα πόδια με τον πρώτο εξάψαλμο, αλλιώς προετοιμαστείτε για τα χειρότερα!

Πηγή & φωτογραφίας εξωφύλλου: rozoulaki/twitter/thetoc

Ακολουθήστε μας στο facebook: