Ένας ορφανός ρινόκερος αναζητεί τη μαμά του σε… διερχόμενα αυτοκίνητα.

13 Αυγούστου, 2015 3:59 ΠΜ
More videos

Ένας νεαρός ρινόκερος του οποίου η μητέρα σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς προσπαθεί να υιοθετήσει τα αυτοκίνητα που περνούν ως τον αντικαταστάτη της μητέρας του, δείχνουν οι παρακάτω εικόνες.

Ο νεαρός ρινόκερος ο οποίος ονομάζεται Ντόνι, ακολούθησε τα αυτοκίνητα τα οποία περνούσαν μέσα από το εθνικό πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής και τριβόταν πάνω τους με την ελπίδα πως η αγάπη τους θα είναι αμοιβαία.

Οι θλιβερές εικόνες δείχνουν τον Ντόνι να κάνει κάτι το οποίο κάνουν όλα τα ζώα τα οποία έχουν μείνει ορφανά και προσπαθούν να αντικαταστήσουν μια γονεϊκή φιγούρα.

o-RHINO-570

Η τεταρτοετής φοιτητής της κτηνιατρικής, Ντέμπι Ίνγκλις και ο πατέρας της ο οποίος είναι δασοφύλακας στο πάρκο τράβηξαν τις φωτογραφίες.

Ο Ντόνι εκτιμάται ότι είναι μεταξύ ενός και δύο χρονών. Από τη στιγμή που οι εικόνες τραβήχτηκαν ο Ντόνι μεταφέρθηκε εκτός πάρκου.

o-RHINO-570

Ακολουθώντας το ενοχλητικό ταξίδι το οποίο συμπεριλάμβανε και μια αναγκαστική προσγείωση καθώς η καρδιά του Ντόνι σταμάτησε να χτυπά, το νεαρό ορφανό αφέθηκε στην φροντίδα του ειδικού κέντρου για τα άγρια ζώα.

Η κα Ίνγκλις έγραψε στο facebook: «Αυτό το μικρό αγόρι έχασε τη μαμά του και περιπλανήθηκε σε όλη τη διαδρομή προς τον τουριστικό δρόμο. Τότε άρχισε να βλέπει τα αυτοκίνητα σαν τη μαμά του».

«Ο πατέρας μου και ο κτηνίατρος κατάφεραν να πετάξουν τον μικρό στο σπίτι του», ανέφερε επίσης.

«Ο πιλότος αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Μετά από τρία λεπτά ανανήψεων και προσπαθειών για να τον σώσει όλοι όσοι ήταν εκεί είχαν μείνει έκπληκτοι, (τα μάτια κάποιων γέμισαν με δάκρυα) καθώς του κόπηκε η ανάσα και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει.

o-RHINO-570

Η λαθροθηρία απειλεί την ύπαρξη πολλών ζώων, ιδιαίτερα των ρινόκερων, των οποίων τα κέρατα είναι περιζήτητα στην κινεζική ιατρική. Πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις μάχονται για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας.

Η κα Ίνγκλις πρόσθεσε: «Οι πολίτες δεν ακούμε συχνά για επιτυχίες όπως αυτές γι’ αυτό και θα ήθελα να μοιραστώ το ευτυχές τέλος μαζί σας και να ζητήσω να υποστηρίξετε τους φύλακες, τους κτηνιάτρους και όλα τα άλλα άτομα που εμπλέκονται στην λαθροθηρία του ρινόκερου,

Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την απώλεια της μητέρας γι αυτό τον ρινόκερο, αλλά τώρα τουλάχιστον θα τον φροντίσουν.


Πηγή: TheHuff Post UK

Ακολουθήστε μας στο facebook: