Ένα ξενοδοχείο αρχιτεκτονικό θαύμα στο Πεκίνο!

28 Αυγούστου, 2015 12:28 ΠΜ
More videos

Από το Νοέμβριο του 2014 η Κίνα διαθέτει ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά κτήρια ξενοδοχείων που έχει στηθεί ποτέ.

Το “Sunrise Kempinski Hotel” είναι χτισμένο στις όχθες μιας λίμνης, 60 χιλιόμετρα από το Πεκίνο. Η μοντέρνα σχεδίασή του το καθιστά ένα αρχιτεκτονικό θαύμα ενώ συμβιβάζει ταυτόχρονα κινεζικές παραδοσιακές αξίες.

Το κτήριο ενσαρκώνει το σχήμα του ανατέλλοντος ηλίου και συμβολίζει την αρμονία, την ενότητα και το άπειρο. Βλέποντάς το από τα πλάγια έχει σχήμα χτενιού (βλ. όστρακο), το οποίο αντιπροσωπεύει την τύχη στην κινεζική κουλτούρα. Η κύρια είσοδος του ξενοδοχείου έχει σχήμα σαν το στόμα ενός ψαριού, συμβολικό της “ευημερίας”.

sunrise-kempiski-hotel-beijing-china-designboom-01 sunrise-kempiski-hotel-beijing-china-designboom-02 sunrise-kempiski-hotel-beijing-china-designboom-03 sunrise-kempiski-hotel-beijing-china-designboom-04 sunrise-kempiski-hotel-beijing-china-designboom-05 sunrise-kempiski-hotel-beijing-china-designboom-06 sunrise-kempiski-hotel-beijing-china-designboom-07

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: