Έλληνας καλλιτέχνης κατασκευάζει USB φλασάκια πέρα από κάθε φαντασία

10 Μαρτίου, 2016 10:51 ΜΜ
More videos

To Bat Lab είναι ένα διαδικτυακό κατάστημα με μοναδικά στη σχεδίαση αντικείμενα. Bασικό προιόν είναι τα χειροποίητα και εκκεντρικά usb, τα γνωστά σε όλους μας φλασάκια που συνδυάζουν την ομορφιά ενός έργου τέχνης και την καθημερινή χρηστικότητα της τεχνολογίας.

Αν είστε λάτρεις, λοιπόν, των περίεργων μικροαντικειμένων που δεν τα έχουν άλλοι και που παράλληλα είναι χρήσιμα, τότε αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Το πιο αξιοθαύμαστο είναι ότι τα φλασάκια αυτά δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά φτιάχνονται από ελληνικό χέρι και πωλούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Etsy.

Δείτε κάποια από τα φλασάκια

usb 1

12622423_1714311715471677_4872270607372348751_o

Τα υλικά που χρησιμοποιεί στη βασική σειρά προέρχονται από τη μητέρα φύση, αυτούσια σχεδόν όπως τα βρίσκει.

usb 2

Η ιδέα της νυχτερίδας σαν σχέδιο και στη συνέχεια ως logo στο ΒΑΤ brand ήταν μια έμπνευση από μια γερμανική αντίκα λάμπας πετρελαίου του 1935-40, που λεγόταν BAT και που είχε βρει ο ιδιοκτήτης πεταμένη στα σκουπίδια πριν πολλά χρόνια.

usb 3

Κάθε BAT usb έχει χωρητικότητα 8/16/32/64/128GB, είναι ελεγμένο για την καλή ποιότητα λειτουργίας με ειδικό λογισμικό, συνοδεύεται με σειριακό αριθμό και Qr code με τα οποία μπορεί ο κάτοχος να δει απευθείας στο Google Maps – όταν το σκανάρει με την κάμερα του κινητού του – την προέλευση της πρώτης ύλης του usb που κρατάει στα χέρια του!

 

usb 4

Για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο usb, είτε vintage τύπου ή «απλό», απαιτείται πολύς χρόνος, από ώρες έως και μέρες καθώς δεν υπάρχει γραμμή παραγωγής και δεν υπάρχει οδηγός κατασκευής. Όλα γίνονται από έναν άνθρωπο, από τη δημιουργία έως τη φωτογράφιση και την αποστολή.

usb 5

Το κάθε αντικείμενο έχει τη δική του δυσκολία για να αποκτήσει μια ιδιαίτερη ταυτότητα και κανένα δεν είναι ίδιο μεταξύ τους ακόμα και αν κάποιος το παραγγείλει πάλι.

usb 6

Ρωτώντας τον τι μήνυμα θέλει να περάσει σε όλους εμάς μας λέει «Προσωπικά πιστεύω ότι η δική μας η γενιά έχει όλες τις δυνατότητες να κάνει τη διαφορά και να δημιουργήσει πράγματα μοναδικά ως αντίποδα στη μίζερη ζωή που θέλουν να μας καταδικάσουν. Αρκεί ο καθένας να ψάξει μέσα του και να ανακαλύψει τις ικανότητες και το τσαγανό που χρειάζεται για να δημιουργήσει… κάτι. Το κάτι είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα.»

usb 7

Η ανεύρεση των αντικειμένων είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν υπάρχουν πια και αν εντοπιστούν κοστίζουν αρκετά λεφτά. Οι πηγές του είναι παντού, κυριολεκτικά παντού. Αυτή είναι και η μαγεία, δεν ξέρει ποτέ τι θα βρει και πού.

usb 8 usb 9 usb 10

Πρόσφατα έγινε διαθέσιμη και μια σειρά νέων χειροποίητων φωτιστικών από καθημερινά αντικείμενα του παρελθόντος, αλλά και άλλου είδους διακοσμητικά, όπως ρολόγια τοίχου και  μικροαντικείμενα, όπως μπρελόκ.

Lamp 1 Lamp 4

Keychain 2 Keychain 1

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα του καλλιτέχνη στο Etsy.

Etsy | Facebook | Pinterest | Instagram

Ακολουθήστε μας στο facebook: